Jaroslav Dodok Ostatné

FOTO: Vôňa grilovaných špecialít a dezertov sa niesla Bratislavou

Na Hlavnom námestí v Bratislave mali v sobotu 11. augusta návštevníci po celý deň príležitosť ochutnávať jedlá pripravované profesionálnymi kuchármi. Konal sa tu totiž už 6. ročník Osláv sv. Vavrinca, ktorý je patrónom kuchárov a cukrárov.

Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, Bratislavského kultúrneho a informačného strediska a Bratislavského klubu kuchárov a cukrárov.

Sprievod kuchárov sa nekonal[/size][/co­lor]

Oslavy sa pôvodne mali začať slávnostným sprievodom kuchárov a cukrárov po centre mesta, ale pre nepriaznivé počasie bol úvodný pochod zrušený. Ľudia sa tak mohli pustiť do degustácie chutných jedál hneď potom, čo si zamenili peniaze za kupóny, ktoré slúžili ako platidlá v stánkoch. Eurá bolo možné zameniť za Vavrince, ako bolo toto špeciálne platidlo pomenované.

[blockquote]##Nechý­bali sladké, či grilované pochúťky[/size][/co­lor] Z ponuky jedál sa dalo vybrať spomedzi grilovaného hydinového mäsa a rýb, grilovanej zeleniny, strapačiek s kyslou kapustou a údenou slaninou, rôznymi dezertmi a ďalšími pokrmami. K jedlu bolo každému podľa chuti na výber pivo, víno alebo ovocné šťavy. Niektoré stánky okrem predaja jedál, slúžili aj ako prezentácia produktov a firiem s gastronomickým zameraním.[/bloc­kquote]

Kulinárske podujatie pokazil dážď[/size][/color]

Atmosféru pri ochutnávaní ľuďom spríjemňovala hudba z neďalekého pódia. Aj napriek tomu, že celá akcia mala skončiť o sedemnástej hodine, už viac ako hodinu pred záverom väčšina predajcov a kuchárov opustila svoje stánky a v prevádzke ich zostalo iba pár. Vinu na tom môže mať počasie, keď striedavo svietilo slnko a pršalo. Napriek tomu si mnohí návštevníci centra spríjemnili sobotný deň a potešili svoje chuťové bunky.

student24/Matej Dugovič foto: Matej Dugovič

grilovanie
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM