Monika Földešiová Rôzne

Hľadáte si prácu? Tak to nesmiete chýbať na veľtrhu Profesia days!

Už o týždeň sa začína v poradí 4. ročník veľtrhu práce Profesia days. Najväčšia slovenská burza práce prinesie viac ako 80 vystavovateľov spomedzi domácich a zahraničných firiem, ktoré hľadajú zamestnancov. Dokopy ponúknu firmy prezentujúce sa na veľtrhu viac ako 2 300 pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte si prácu? Tak to nesmiete chýbať na veľtrhu Profesia days!
Foto: Jozef Milan

Profesia days – Výstavisko INCHEBA EXPO BRATISLAVA, 20. a 21. FEBRUÁRA 2013


„Šancu nájsť si na veľtrhu prácu majú ľudia, ktorí by chceli pracovať v informačných technológiách, bankovníctve, ale aj v službách alebo výrobe. Tento rok prídu na veľtrh zamestnávatelia atraktívni pre študentov vysokých škôl, ako sú poradenské spoločnosti Pricewaterhou­seCoopers Slovensko a Ernst & Young. Medzi vystavovateľmi budú maloobchodné siete Billa, Lidl, Tesco, módna značka Peek & Cloppenburg, a tiež prestížne svetové značky obchodných centier ako sú IBM, Dell alebo Amazon,"*** povedala generálna riaditeľka spoločnosti Profesia Ivana Molnárová. Tradičnými dlhoročnými vystavovateľmi na veľtrhu sú všetky tri automobilky pôsobiace na Slovensku spolu so svojimi dodávateľmi.

Záštitu nad veľtrhom prevzalo hlavné mesto Bratislava a primátor Milan Ftáčnik. Generálnym partnerom podujatia je McRoy, člen medzinárodnej siete personálno-poradenských spoločností McRoy Group.

Pracovníci EURESU (Európske služby zamestnanosti) ako exkluzívneho partnera veľtrhu odprezentujú uchádzačom možnosti práce v zahraničí, rovnako budú radiť záujemcom v oblasti sociálneho a zdravotného poistenia, pracovného práva, zdaňovania príjmov, upozornia, na čo by ste nemali zabudnúť pred odchodom do zahraničia a pri návrate na Slovensko, i ako postupovať pri strate zamestnania v inej členskej krajine.

Dva dni len ten najlepší program v Bratislave

Viete, ako začínal svoju profesionálnu dráhu Andrej Kiska alebo prečo sa rozhodol Ľuboš Fellner založiť cestovnú kanceláriu BUBO napriek tomu, že mal za sebou šesťročné štúdium medicíny? Ste si istý, že neurobíte na pohovore tie isté chyby ako tisíce ľudí pred vami?

Program na hlavnom pódiu sa začína v stredu 20. februára o 10:00 slávnostným otvorením veľtrhu a bude pokračovať do štvrtka 21. februára.

„Program na hlavnom pódiu je skladačkou inšpiratívnych spíkrov, ukážok pohovorov a poradenstva odborníkov na výberové procesy," hovorí za organizátorov Ivana Molnárová.

Prečo sa zúčastniť na veľtrhu?

Spoločnosť Profesia pôsobí na trhu 15 rokov. Ide o najväčší portál s online pracovnou inzerciou. „Veľtrh práce považujeme za jedinečnú príležitosť na osobné stretnutia s atraktívnymi zamestnávateľmi na jednom mieste," hovorí Ivana Molnárová.

Všetky aktivity pre uchádzačov sú počas dvoch dní veľtrhu zadarmo. „Návštevníkom budú k dispozícii aj stánky, kde si budú môcť bezplatne vytlačiť svoj životopis, a dokonca aj detský kútik pre rodičov, ktorí si hľadajú prácu a nemajú počas dňa kde nechať svoje dieťa," hovorí riaditeľka spoločnosti Profesia Ivana Molnárová.

Aj uchádzač, ktorý si nehľadá prácu môže využiť:

  • Testovanie počítačových a jazykových zručností s osobnou konzultáciou
  • Navštíviť desiatky odborných prednášok a workshopov zameraných na osobný rozvoj a
  • vzdelávanie
  • Kariérne poradenstvo s hodnotením životopisov
  • Odborné poradenstvo ohrozeným skupinám (mamičky po materskej, zamestnanci v zrelom veku, zamestnanci s hendikepom)

Zorientujeme vás v legislatívnych zmenách

Spolu s advokátskou kanceláriou Čarnogurský ULC je pripravená počas veľtrhu konzultačná miestnosť, v ktorej vám odborníci zodpovedia otázky týkajúce sa pracovného práva a zmien v Zákonníku práce.

Pre tých, ktorých netrápi Zákonník práce, pretože sa rozhodli venovať vlastnému podnikaniu a sú sami sebe pánmi, budú dva dni k dispozícii startupisti združení okolo priestoru The Spot. Kreatívni a inovatívni ľudia s podnikateľským duchom vám poradia, ako začať podnikať, keď nemáte ani nápad, len chuť pracovať, ako vybrať ten správny nápad alebo ako inovovať už začatý biznis.

Testovanie jazykov vopred a zadarmo

Jednou z noviniek, ktorú spoločnosť Profesia so svojimi partnermi na veľtrh prinesie, je online testovanie jazykov. Vďaka projektu www.tracktest.eu môže každý uchádzač o prácu priložiť k svojmu životopisu objektívne hodnotenie svojich jazykových schopností podľa univerzálneho Spoločného európskeho referenčného rámca. Každý záujemca si odteraz svoje znalosti angličtiny, nemčiny, španielčiny, francúzštiny, taliančiny a ruštiny môže otestovať aj pred konaním veľtrhu a do Incheby sa dostaviť s výsledným dokumentom. Stačí vyplniť odpovede, vytlačiť si dokument, ktorý sa zobrazí po absolvovaní testu a na veľtrhu sa preukázať týmto dokumentom v stánkoch vybraných partnerov.

Vlakom na Profesia days 2013

Tento rok sa nám podarilo vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko priblížiť aj uchádzačom z regiónov. Každý, kto si zakúpi celý cestovný lístok do Bratislavy od 18. februára 2013 s názvom „Vlakom na Profesia days", môže na tento svoj cestovný lístok cestovať späť bezplatne. Stačí, ak cestovný lístok označí organizátor podujatia pečiatkou potvrdzujúcou účasť na Profesia days 2013. Touto formou získava účastník podujatia zľavu 50%.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM