Jaroslav Dodok Univerzity

Junior Achievement Slovensko sa spája s lídrom IT vzdelávania

Hlavným cieľom spolupráce v rámci projektu Success Academy, ktorý sa spúšťa na jeseň, je pripraviť 5 000 mladých ľudí na prvé zamestnanie.

Ilustračný obrázok k článku Junior Achievement Slovensko sa spája s lídrom IT vzdelávania
Zdroj: Webnoviny.sk

Podporiť mimoškolské odborné vzdelávanie

Organizácie Junior Achievement Slovensko, n.o. (JASR) a Nezisková organizácia Aptech Europe (Aptech Europe) podpisom memoranda o spolupráci začínajú aktívne podporovať mimoškolské odborné vzdelávanie mladých ľudí na Slovensku.

Hlavným cieľom spolupráce v rámci projektu Success Academy, ktorý sa spúšťa na jeseň, je pripraviť 5 000 mladých ľudí na prvé zamestnanie. Vzájomná spolupráca by mala podnietiť rozvoj pracovných, sociálnych a digitálnych kompetencií mladých ľudí tak, aby získali konkurenčnú výhodu na trhu práce, ľahšie sa zamestnali alebo boli motivovaní začať vlastné podnikanie.

Znížiť vysokú nezamestnanosť

„Dlhodobo chceme znižovať vysokú mieru nezamestnanosti na Slovensku, zvyšovať kompetencie mladých ľudí a monitorovať ich úspešnosť v oblasti profesného pôsobenia – ich úspešnosť v získaní stáže, pracovného miesta alebo pokračovania vo vzdelávaní,“ hovorí generálna riaditeľka JASR Monika Korkošová.

Získané odborné zručnosti v IT oblasti bude garantovať Nezisková organizácia Aptech Europe zastúpená riaditeľom Tomášom Božikom. „Aptech Europe bol pre nás jednoznačnou voľbou pre partnerstvo. Tento silný hráč v oblasti IT vzdelávania je známy najmä svojím certifikovaným štúdiom Aptech Certified Computer Professional, ktoré praktickým spôsobom pripravuje špecialistov v oblasti informačných technológií vychádzajúc z požiadaviek IT firiem a členov Americkej obchodnej komory, ktorej sme aj my členom. Spolupráca s Aptech Europe na projekte Success Academy, ktorý spúšťame na začiatku školského roka, bude pre nás zárukou úspešného prepojenia IT vzdelávania a prípravou mladých ľudí uchádzajúcich sa o zamestnanie,“ dodáva Monika Korkošová.

Osobnostný rozvoj študentov

„V súčasnosti spoločnosti vynakladajú značné finančné prostriedky a úsilie na vytvorenie základných pracovných návykov, vylepšenie komunikačných a odborných zručností novoprijatých zamestnancov – predovšetkým čerstvých absolventov škôl. Na Slovensku chýba platforma, ktorá by bola zameraná na osobnostný rozvoj študentov stredných a vysokých škôl. Práve projekt Success Academy je miestom, ktoré umožní študentom rozvíjať si svoje zručnosti a hľadať si prvé zamestnanie,“ vysvetlil Tomáš Božik.

Junior Achievement Slovensko

JASR už od roku 1992 poskytuje mladým ľuďom od 10 rokov nadštandardné podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie formou zážitkového učenia. V súčasnosti má JASR viac ako 225 000 absolventov a pýši sa mnohými úspechmi a oceneniami zo súťaží nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Aptech Europe

Aptech Europe je nezisková organizácia poskytujúca kvalitné vzdelanie pre IT špecialistov a úzko spolupracujúca s kľúčovými korporáciami v tejto oblasti. Okrem 2-ročného vzdelávacieho programu Aptech Certified Computer Professional, po ktorom je možné pokračovať v 3. ročníku bakalárskeho štúdia na Middlesex University of London, je aj administrátorom platformy Students to Business spoločnosti Microsoft, ktorá prepája ponuky práce v IT priemysle so študentmi.

V spolupráci s Nadáciou Pontis a Aidmatrix Foundation pripravuje medzinárodný projekt pre výučbu IT špecialistov na základe konkrétnych požiadaviek IT firiem. Je súčasťou globálnej spoločnosti Aptech Limited, jedného zo svetových lídrov v IT vzdelávaní s 1 000 vzdelá­vacími centrami v 40 krajinách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM