Jaroslav Dodok Festivaly

Kapele Peter Bič Project sa podaril historický úspech!

Kapela Peter Bič Project má na konte ďalší neuveriteľný megaúspech! Po prvý raz v histórii sa slovenskej skupine podarilo preraziť do celej Európy. V Slovinsku na Peter Bič Project čakalo vyše 20 tisíc fanúšikov!

Ilustračný obrázok k článku Kapele Peter Bič Project sa podaril historický úspech!
Foto: Jaroslav Dodok

Skupine Peter Bič Project sa podaril historický úspech! Ako jediná slovenská kapela reprezentuje našu krajiny po celom svete! V Slovinsku na našich skvelých hudobníkov čakalo 20 tisíc fanúšikov! Na festivale v Ljublane bola kapela Peter Bič Project headlinerom večera.

„Ľudia nás vrelo privítali, dokonca poznali a spievali si s nami naše pesničky. Keď sme začali hrať „Hey Now“ tak tá masa sa úplne zdvihla… Bolo to výborné, fantastické! Niekedy som mal pocit, že sme doma na Slovensku a že tí ľudia sú naši…“ emotívne opisuje líder kapely Peter Bič.

23-ročná speváčka kapely Dáška Kostovčik si na túto príležitosť pripravila špeciálny styling. Dokonca sa priznala, že mala pred tak veľkým publikom trému.

„Mala som sucho v hrdle, ale keď sme vyšli na pódium a videli tých ľudí, ako sa strašne tešili, tak všetko hneď opadlo. Bolo to skvelé a pre nás strašne prekvapujúce. Všetci s nami spievali pieseň „Hey now“ a to tisíc kilometrov od Slovenska! Je to radosť vyjsť na pódium a dostať tú energiu z ľudí. Bolo to úžasné!" Neskrýva nadšenie speváčka Dáška Kostovčik.

Organizátori boli zo slovenskej kapely nadšení. Peter Bič Project boli totiž prvou zahraničnou hviezdou na festivale v Ljubljane. Okrem toho sú jedinou kapelou, ktorá v slovinských rádiach boduje s dvoma siglami naraz. Média si na rozhovor s našou úspešnou kapelou museli vyčkať poriadne dlhý rad.

„Boli sme naživo vo všetkých slovinských médiách. Novinári mali o nás podrobné informácie, všetko si zistili, bolo veľmi prijemné s nimi robiť rozhovory. Dokonca prišli zo slovinského Playboya. Zažili sme aj vtipné situácie. Počas rozhovorov sme sa rozprávali po slovinsky, po slovensky aj po anglicky,“ smeje sa frontman kapely.

Peter Bič Project plánujú ovládnuť celý Balkán. Ponuky dostali nielen zo Slovinska, ale aj zo Srbska a Chorvátska.

„Teraz chystáme spolupráce so slovinskými kapelami a turné po Slovinsku. Boli sme v Srbsku a Chorvátsku na rozhovoroch a potom nám písali, že nám veľmi ďakujú. Pretože, keď sme tam boli tak mali skvelú počúvanosť a sledovanosť,“ prezradil spevák Ivo Bič.

Peter Bič Project vydali na konci roka debutový album „Say It Loud“, z ktorého pochádza aj aktuálny singel „Thinking About You“. Úspešná kapela už teraz chystá na ďalšiu megaakciu. V lete koncertuje na festivale vo Švédsku. V súčasnosti naša najúspešnejšia kapela vystúpi dokonca na festivale Sopoty, ktorý je druhým najväčším festivalom v Európe!

Novinky zo sveta hudby vám v spolupráci so Student24 prináša portál Music-zone.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM