Jaroslav Dodok Festivaly

Kapely Bod Omylu, Sám Sebou a Známe Tváre vyrážajú na turné, mladým ľuďom odkazujú: Neseď doma!

Neseď doma! Aj takto môže zniesť oficiálny názov koncertného turné troch slovenských kapiel, ktoré sa vydali na púť po deviatich slovenských mestách. Od 22. marca do 31. mája budete mať možnosť zažiť jedinečné vystúpenie troch rockových kapiel na jednom pódiu.

Ilustračný obrázok k článku Kapely Bod Omylu, Sám Sebou a Známe Tváre vyrážajú na turné, mladým ľuďom odkazujú: Neseď doma!
Foto: Jaroslav Dodok

Kapely sa vydali na turné po celom Slovensku

Humenné, Trnava, Nitra, Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Spišská Nová Ves, Žilina, Trenčín a Poprad … toto je zoznam miest, kde vystúpia kapely Bod Omylu, Sám Sebou a Známe Tváre. Prvú zastávku majú muzikanti už za sebou, ktorú úspešne absolvovali na východnom Slovensku v Humennom. „Budeme radi, ak na koncertoch uvidíme čo najviac mladých ľudí, ktorí majú radi rockovú muziku. To neznamená však, že staršie ročníky majú vstup zakázaný. Na turné sa predstavia tri mladé kapely, ktoré na pódiu nechajú všetko,“ povedal spevák, textár a gitarista Lukáš z kapely Bod Omylu. Najbližšie sa kapely predstavia 5. apríla v Trnave a hneď deň nato v Nitre.

Ľudia, neseďte doma a príďte sa pozrieť!

Samotný názov turné Neseď doma! by mal prilákať do podnikov množstvo ľudí. Už z pomenovania je zrejmé, čo tým tvorcovia chcú dosiahnuť. „Myslím, že je to chytľavé a výstižné heslo pre myšlienku celého „cirkusu“ o ktorý sa snažíme. Chceme vytiahnuť ľudí smerom od Facebooku do klubu k hudbe,“ odôvodnil pomenovanie turné Lukáš z kapely Bod Omylu. Iniciatíva podniknúť spoločné turné vznikla na súťaži Rock me fest v Nitre, kde vystupovala kapela Bod Omylu. „V hľadisku sedel Laco zo Známych Tvárí. Po koncerte sme sa dali do reči, slovo dalo slovo …“ prezradil Lukáš.

Tieto tri kapely si spoločne zahrali po prvýkrát na jednom pódiu až v Humennom a už teraz sa tešia na zvyšok turné, ktoré bude podľa speváka a gitaristu z kapely Bod Omylu pecka.

Keby ste sa rozhodovali, či máte na tour prísť v jednom z miest, kde budú kapely hrať, tak určite neváhajte. Prinášame vám aj stručné charakteristiky skupín.

Bod Omylu: Kapela vznikla v roku 2010 v zostave Pa3k, Šoški, Brossko a Lukáš. Za svoje pôsobenie odohrali viac ako 60 koncertov, vydali debutové EP a na konte majú už aj prvý videoklip. V súčasnosti zhromažďujú financie a materiál na vydanie nového CD. Lukáš z kapely tvrdí, že v hudbe ich kapely je cítiť, že odrástli od punkrocku a pop-punku a chcú sa posunúť ďalej.

Sám Sebou: Kapela pochádza z Jamníka neďaleko Spišskej Novej Vsi. Vystupujú v zložení: gitarista a spevák Matúš Fifik, bubeník Marek Fifik, gitarista Boris Bendík, basák a vokalista Róbert Faith a textár František Pavol. Kapela má na svojom konte už niekoľko úspechov, medzi tie najvýraznejšie patrí možnosť si zahrať na turné INEKAFE ako ich predkapela. V roku 2012 vydali debutový album ZRKADLO, natočili videoklip k piesni Smutná tvár, ktorý sa umiestnil na 2. mieste na Slávikovi 2012 v kategórií „Videoklip roka“.

Známe Tváre: Mladá kapela pochádzajúca z Nitry sa pre svojich fanúšikov predstavuje na koncertoch v zložení: Laco Réti ako spevák a gitarista, Fero Balázsy na sólo gitare, Peter Panáček na basgitare a Slavo Kvasňovský na bicích. Skupina vznikla v septembri 2011 a svoje prvé CDvydali v roku 2012 pod názvom Planéta Šťastie. Už teraz zhromažďujú skladby na nový album, ktorý by mal vyjsť v priebehu budúceho roka. Pre fanúšikov punk-rocku je táto kapela ako stvorená.

Student24/Simona Ivanáková foto: Známe tváre/facebook

Kapely Bod Omylu, Sám Sebou a Známe Tváre vyrážajú na turné, mladým ľuďom odkazu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM