Rastislav Búgel Zábava

Komiks tak, ako ho nepoznáte

Nová vlna slovenského komiksu sa predstavila vo foyer v Starom divadle Karola Spišáka. Hrdinovia komiksov ožili a prechádzali sa pomedzi ľuďmi.

Nová vlna slovenského komiksu sa predstavila v Divadle Karola Spišáka. Predstavovala ju šestica mladých autorov.

Niekoľko desiatok záujemcov navštívilo výstavu SKOMIKS. Vystavených bolo niekoľko výborných prác od každého z autorov. Aj táto výstava pomohla zmeniť myslenie ľudí. Mienka väčšiny slovenského obyvateľstva je totiž skreslená. Komiks už dávno nieje iba zopár pozliepaných štvorcov s primitívnymi kresbami. Dnes sa komiksom vyjadrujú zložité pocity a celé príbehy. Každý z autorov tvorí inak. Svoje pocity upravujú do podoby pohľadných, príjemných kresieb. Tie niekedy dokážu človeka dostať do príbehu oveľa viac ako klasická maľba. Vernisáž tvorcovia celú ponorili do sveta komiksu. Po stenách rozvešané kresby, komiksová hudba a medzi ľuďmi sa pohybujúce komiksové postavy, to vtiahlo do tohto zaujímavého sveta azda každého návštevníka.

Svojou tvorbou sa tu prezentovali:** Martin Cuco Luciak, Viliam Slaminka, Daniel Mihálik, Andrej Wsól, Dušan Blažek a Tomáš Roller.** Ako zlatý klinec programu, kreslili všetci zúčastnení autori na mieste svoj komiks. Z klobúku bola vytiahnutá téma „Spomaľ, máš privysokú rýchlosť,“a naozaj bolo na čo pozerať.

NR_skomiks
47
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM