Jaroslav Dodok Šport

Kremnickí zjazdári s prvými úspechmi

Kremnický lyžiarsky klub už druhý rok trénuje na Krahuliach pri Kremnici zjazdové lyžovanie a slalom. Deti vo veku od 3-13 rokov získali v celoslovenských súťažiach prvé medaile.

,,Tréningy prebiehajú každý víkend doobeda a každú stredu večer, kde decká trénujú zo svojimi trénermi . Rozostavajú si bránky a brázdia svah Krahulského kopca, " hovorí jeden z rodičov a zakladateľ klubu Marek Volka.// ,,Ako na každom tréningu začíname rozcvičkou, rozjazdením a potom samotné skúšobné preteky a učenie techniky, “ dodáva tréner Peter Turčan. //

Trénovalo sa tvrdo aj cez letné prázdniny a túto zimu sa decká zúčastnili už na dvoch celoslovenských súťažiach: na Salamandri, kde Laura Volková (7 rokov) získala 2. miesto vo svojej kategórii. Ďalšou dobre umiestnenou sa stala Monika Ertlová (10 rokov), ktorá skončila v zmiešanej kategórii na 2. meste z dievčat. Takisto aj Paulína Blahyjová (8 rokov) vo svojej kategórii. Ďalšou zo súťaží, ktoré absolvovali bolo aj tohto roku na Čertovici.

4.marca tohto roku sa organizoval Krahulský pretek kde boli zúčastnené deti z lyžiarskeho klubu. Štartovalo sa o 10-tej hodine v piatich kategóriách. Nechýbali kategórie ako ,,Súrodenci klubistov“ alebo ,,Rodičia detí“. Okrem medailistov, boli všetci, čo sa nesmierne páčilo aj najmenším našim členom.

,,Keďže klub existuje už druhý rok a máme vyše 30 členov, chceme sa naďalej rozširovať a trénovať deti tak ako sa patrí. Chceme byť jednými z tých známych a silných lyžiarskych klubov na Slovensku, "dodal Marek Volka.

Michaela Ertlová

Kremnickí zjazdári s prvými úspechmi
1
Galéria
lyze
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM