Jaroslav Dodok Životný štýl

Lauren Marbe (16) z Veľkej Británie ohromila svet: Má vyššie IQ ako Einstein

Ešte stále si myslíte, že blondínky sú hlúpe? Z tohto omylu vás vyvedie len šestnásťročná britská blondínka Lauren Marbe. Jej IQ sa zastavilo na výške 161, čím prekonala aj známeho Alberta Einsteina, Billa Gatesa či Stephena Hawkinga.

Ilustračný obrázok k článku Lauren  Marbe (16) z Veľkej Británie ohromila svet: Má vyššie IQ ako Einstein
Foto: Jaroslav Dodok

Obyčajné dievča s IQ 161

Obyčajné dievča, ktoré sa chce presadiť vo svetle reflektorov ako speváčka alebo tanečníčka. Ako takmer každá tínedžerka, tak aj Lauren miluje tradičné babské činnosti, ako napríklad manikúru, make-up, rada chodí do solária a von s priateľmi či sleduje televíziu. Nič by nebolo na tom zvláštne, keby táto pekná blondínka nebola múdrejšia ako Albert Einstein. Mladá britská študentka ohromila svojich učiteľov počas testovania výšky IQ v ich škole. Test organizácie Mensa nameral mladej blondínke výšku 161, čím šokovala takmer celý svet.

Lauren chce byť speváčka alebo tanečníčka

„Bola som medzi poslednými, ktorí sa dozvedali výsledky testov. Všetci predo mnou mali okolo 130 a taký výsledok som očakávala aj ja,“ povedala pre britský Daily Mail Lauren Marbe. Snom inteligentnej blondínky je stať sa speváčkou alebo tanečníčkou, ktorá by prerazila na West Ende. Svojho sna sa drží už dlhší čas a neovplyvnil ju ani výsledok IQ testov. Lauren verí, že inteligencia by jej mohla dopomôcť ku sľubnej kariére.

Svoje ďalšie štúdium si predstavuje na univerzite Cambridge, kde by chcela študovať architektúru. Svojím vysoko nadpriemerným IQ Lauren dokázala svetu skutočnosť, že nie každá blondínka musí byť len hlúpa. Síce ešte nedosiahla výšku IQ 180, ktorá patrí spisovateľovi Charlesovi Dickensovi, ale už vo svojom mladom veku patrí k najmúdrejším blondínkam a vôbec aj dievčatám na celom svete.

Zdroj:Daily Mail Student24/Simona Ivančáková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM