Jaroslav Dodok Rôzne

Leto sa ešte nekončí: Na týchto miestach sa dá kúpať

Aktuálne je na Slovensku prevádzkovaných 23 prírodných kúpalísk s vyhovujúcou kvalitou vody na kúpanie. Do ukončenia prázdnin ostávajú ešte dva týždne, preto hneď ako sa počasie oteplí, neváhajte zavítať na kúpaliská.

V Bratislavskom kraji sú v prevádzke kúpaliská Zlaté piesky, PK Kuchajda a Slnečné jazerá v Senci, v Trnavskom kraji Kunovská priehrada, v Prešovskom je to rekreačná oblasť Sninské rybníky, Veľká Domaša – Tíšava a Veľká Domaša – Valkov a tiež kúpalisko Sigord Kokošovce.

Pre verejnosť sú podľa informácií k dispozícii aj kúpaliská Teplý vrch – pláž Ormet, Teplý vrch – Drieňok, Biokúpalisko KRTKO, Ružiná – pri obci Divín, Rimavská Sobota, Jazero na PK Banská Bystrica a Zelená voda – Kurinec v Banskobystrickom kraji.

Košický kraj ponúka záujemcom Vinianske jazero, Zemplínsku šíravu – Hôrku, Zemplínsku šíravu – Kamenec, Zemplínsku šíravu – Paľkov, Zemplínsku šíravu – Medvediu horu a takisto prírodné kúpalisko Jazero Košice.** V Žilinskom kraji** je otvorené Plážové kúpalisko Liptovská Mara – Liptovský Trnovec a v Trenčianskom kraji Zelená voda Nové Mesto nad Váhom – pláž Perla.

Umelé kúpaliská: Povolenie na prevádzku malo v 32. týždni 155 kúpalísk (474 bazénov). Mimo prevádzky sú detské bazény na Kúpalisku MŠK ISKRA Petržalka a pre technické problémy aj na LK Nemšová. Po dokladovaní vyhovujúcich výsledkov je v prevádzke opäť Bazén Kurinec pri Rimavskej Sobote.

student24/RÚVZ foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM