Jaroslav Dodok Rôzne

Londýnčanka tvorí veselé ilúzie. Sú populárne i na facebooku

Londýnska umelkyňa Annie Ralli dáva bodypaintingu nový výraz. Vďaka maľovaniu na ruky sa jej darí tvoriť ilúzie, ktoré vyčaria úsmev na tvári.

Ocitnúť sa v dobrých rukách môže byť veľmi príjemné. Britská scénografka Annie Ralli, ktorá sa nedávno začala venovať aj bodypaintingu, preto vytvorila sériu zaujímavých „ručných“ ilúzií, ktoré originálne zachytávajú rôzne predmety od pera, cez banánovú šupku až po športovcov.

„Bodypainting je zručnosť, v ktorej som sa zdokonalila pri práci s divadelnými fotografmi,“ uviedla Annie, ktorá predtým desať rokov pracovala ako scénografka pre štúdiá BBC.

Tu maľovala scény a kulisy podľa potrieb a často v závratnej rýchlosti.

**„Od abstraktných až po fotorealistické a tiež všetky medzi tým – schopnosť rýchlo sa prispôsobiť rôznym štýlom na splnenie objednávok využívam aj dnes,“ **uviedla rodáčka z Londýna.

Najnovšia séria bodypaintingových ilúzií, ktoré fotografoval Ray Massey, vznikla pre reklamnú kampaň poisťovacej spoločnosti Ecclesiastical Insurance, ktorá využila slogan **“You’re in good hands” **(Ste v dobrých rukách).

„Je to puntičkárska práca, ale musí byť urobená rýchlo – čiastočne preto, že „plátno“ na sklonku dňa odkráča preč a čiastočne preto, že farba je menej stála na živej, pohyblivej báze. Práca je však zábavná a výsledky môžu byť krásne,“ dodala Ann.

sass
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM