Jaroslav Dodok Rôzne

Máte fajn nápady? Vytvorte start up a namierte si to k úspechu...

V súčasnoti je mnoho komunít, ktoré dávajú mladým ľuďom a ich startupom priestor na predstavenie sa, na získanie investorov ,nových spolupracovníkov alebo len spätnej väzby. Ako sa k nim dostať?

Zelenina, mäso, cukríky hygienické potreby sa predávajú samé aj bez dobrej reklamy. Potrebujeme ich každý deň. No technický priemysel ako , autá, IT, alebo aplikácie si nekúpite bez dobrej reklamy. A ak máte dobrý zrealizovateľný nápad, ktorý sa týka práve biznisu či IT na začiatku ho potrebujete dobre odprezentovať, zaujať a získať financovanie.

Snáď najznámejšie podujatie, ktoré sa zaujíma touto problematikou je Startup Camp Bratislava. Dáva priestor prezentujúcim, počúvajúcim, ale tiež dá priestor podnikateľom, ktorí pred niekoľkými rokmi začínali so startupmi rovnako a dnes sú z nich najúspešnejšie projekty v strednej Európe. Tento projket funguje na Slovensku už vyše 2 rokov a to vďaka jednému človeku, ktorý posledné minúty svojho voľného času venoval práve StartupCampu- Radovanovi Grežovi.

Po určitom čase začal expandovať aj do ďalšej slovenskej metropoly- do Košíc, kde sa startupisti tešia jeho popularite.

Za Startupy sa považujú nedávno založené skupiny, organizácie, ktoré vznikli za účelom novej služby alebo marketingu. Najčastejším príkladom sú teda technologicky založené firmy, ktorých podstata je v marketingu, technike alebo vo vývoji.

A čo je vlastne ten startup camp? ** Komunita ľudí, ktorá pravidelne organizuje mesačné eventy pod názvom Startup Camp Bratislava. Pozýva si zaujímavých hostí.** Tí robia prednášky, rozprávajú o strastiplných začiatok a taktiež odovzdávajú poznatky z vlastnej praxe. To je tá prvá – príjemnejšia časť startupu, v ktorej sa lepšie počúva o tom, že to naozaj ide a ako to funguje ak to funguje.

V druhej časti tohto programu nasledujú prezentácie takzvané „pitche“ na ktoré majú hostia čas 4–5 minút čistého času. **Stačí len oprášiť angličtinu a mať dobrý nápad, ktorý originálne odprezentujete. **Plus ak pridáte trošku šarmu a vtipu, po ukončení tohto programu môžete v príjemnom prostredí podebatovať so skúsenejším percentom hostí alebo len tak dať si pivo s organizátormi. Často sa stáva, že v publiku nesedia len ľudia, ktorých tieto témy zaujímajú, no sedia tam aj potencionálni investori, ktorí tíško a nenápadne počúvajú vaše nápady. Práve oni môžu vás a váš startup financovať.

Organizátori každý mesiac myslia aj na komfort všetkých účinkujúcich, hostí a návšetvníkov a preto vymýšľajú menšie prekvapenia ako motiváciu k nasledujúcemu eventu.

student24/Simona Šoóšová foto: František Halás

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM