Jaroslav Dodok Od Vás

Medzinárodná výmena mládežníkov zaznamenala úspech

Mládežnícky parlament a Centrum voľného času v Starej Ľubovne zorganizovali medzinárodnú mládežnícku výmenu s partnermi z Francúzka, Švédska, Portugalska a Maďarska.

Aktívnym mládežníkom sa podarilo úspešne zrealizovať už nejdenu akciu. Tentokrát sa môžu pochváliť medzinárodnou výmenou, ktorá prebiehala v Červenom Kláštore v blízkosti národného parku Pieniny koncom prázdnin. Štyridsaťpäť mladých ambicióznych ľudí diskutovalo, prezentovalo, hľadalo odpovede na otázky, a podieľalo sa na spoločných medzinárodných workshopoch s témou chudoba. So zážitkami a novými skúsenosťami sa podelili aj s nami.

Určite si každý jeden, či už líder alebo participant nazbieral do vrecka dostatok skúseností, vedomostí, empatie a pochopenia. Pretože ako sami prezradili: **„V posledný deň sme sa dívali jeden na druhého a vedeli, že sme sa nestretli zbytočne.“ **

Ich odkaz po výmene je jasný://** „Nesmieme zabúdať, že chudoba si nevyberá a môže zastihnúť ktorúkoľvek krajinu alebo rodinu. Je treba byť otvorený a pomáhať vo svojom okolí – hoc aj v malom. A okrem iného, chudoba nie je len o peniazoch. Niektorí ľudia majú všetko, no napriek tomu sú chudobní… A ako povedal Mahátma Gándhí: Nie je dôležité čo robíte, ale že to robíte, pretože to nikto neurobí za vás."**//

Výstupy z výmeny (fotografie a videá) si môžete prezrieť na: www.cvc.sk alebo www.mpsl.sk. Projekt bol podporený grantovým programom Mládež v akcii.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM