Kornel Kubík Životný štýl

Michael (24) splnil 12 mesačných výziev: Prezrádza, ako dodržať predsavzatia

Začiatok roka býva časom predsavzatí, máloktoré však vydržia do posledného decembrového dňa. Michael Bandar, 24-ročný majiteľ internetovej zoznamovacej agentúry, sa preto rozhodol pre iný prístup. Rodák z Birminghamu si v roku 2013 vytýčil jednu výzvu na každý mesiac, ktorú následne plnil každý deň.

Ilustračný obrázok k článku Michael (24) splnil 12 mesačných výziev: Prezrádza, ako dodržať predsavzatia
Zdroj: Webnoviny.sk

S vidinou krátkodobých cieľov mu prvotné nadšenie často vydržalo dlhšie, než plánoval.

Naučiť sa rozprávať po francúzsky, každý deň aspoň na desať minút nadviazať konverzáciu s neznámym človekom, naučiť sa spievať alebo napísať každý deň aspoň päťsto slov – to je výber niekoľkých výziev, ktoré si Michael predsavzal uplynulý rok.

„Namiesto predsavzatia na celý rok, ktoré ľudia väčšinou nedodržia, som si napísal zoznam vecí, ktoré chcem vyskúšať alebo s ktorými chcem skoncovať. Potom som ich zoradil do 30-dňových výziev. Keď sa pozerám naspäť na rok 2013, som hrdý na to, čo som splnil. Každý mesiac som robil niečo iné a vyšiel som zo svojej zóny komfortu,“ vysvetlil Brit.

Do práce chodil na kajaku

Michael tak v januári nepozeral televíziu a namiesto toho každý deň chodil do fitnescentra, vo februári každý deň aspoň hodinu meditoval, v marci zasa ako dlhoročný vegetarián každý deň jedol mäso. „Mäsový marec bol pre mňa veľmi ťažkou výzvou, keďže som vyše polovicu života vegetarián. Na začiatku som neznášal chuť mäsa, teraz mi však už neprekáža," uviedol Angličan, ktorý apríl zasvätil kurzu francúzštiny a v máji každý deň napísal aspoň päťsto slov. Jeho júnová výzva zahŕňala vstávanie o 6. hodine ráno vrátane víkendov, v júli chodil do práce na kajaku a v auguste sa úplne vzdal alkoholu.

„Jedno z najťažších predsavzatí bolo to septembrové, keď som sa každý deň musel prihovoriť neznámemu človeku aspoň na desať minút. Vyzeral som ako blázon, keď som sa predstavoval cudzincom na ulici, ale v ten mesiac som stretol niekoľko skutočne fascinujúcich ľudí,“ vysvetlil Michael, ktorý október venoval kurzu spevu, v novembri každý deň zaplával aspoň jeden kilometer a rok ukončil tým, že sa každý deň spojil s členmi rodiny alebo dávnymi priateľmi, s ktorými stratil kontakt.

Za mesiac sa zbavíte zlozvyku

Rok naplnený športovými aktivitami a výzvami na rozvoj sociálnych zručností Michaelovi priniesol veľa dobrodružstiev. "Veslovať na kajaku do práce poskytlo mnoho zábavy najmä okoloidúcim. Ľudia často kráčali popri mne a rozprávali sa so mnou, kým som pádloval. Každodenné hodiny spevu asi ublížili mojim susedom, ale teraz už viem spievať dobre,“ uviedol Angličan, ktorý sa po lekciách francúzštiny rozhodol tento rok vycestovať na ďalší kurz do Paríža.

„Je veľmi jednoduché dodržať predsavzatie na báze 30 dní, je to spôsob, ako udržať veci čerstvé. Je to ideálny čas, počas ktorého sa zbavíte zlozvyku alebo vyskúšate niečo nové. Plánujem v tom pokračovať do konca života,“ dodal Michael.

Odporúčame: Matt (30) zvládol výzvu: Vyskúšal 52 zamestnaní za 52 týždňov a našiel prácu snov

Michael (24) splnil 12 mesačných výziev: Prezrádza, ako dodržať predsavzatia
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM