Jozef Milan Univerzity

Minister školstva na návšteve KU: Chcem reálne vedieť, aký je stav na tejto univerzite

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler navštívil v stredu, kedy slovenská vláda rokovala v Ružomberku, Katolícku univerzitu. Na jej pôde ho privítal a sprevádzal rektor KU Jozef Jarab.

Ilustračný obrázok k článku Minister školstva na návšteve KU: Chcem reálne vedieť, aký je stav na tejto univerzite
Zdroj: Dnes24.sk

V Sieni rektorov sa najskôr stretol s vedením univerzity, dekanmi fakúlt a predsedníčkou Akademického senátu KU. Minister sa zaujímal o aktuálne dianie na univerzite ako aj o oblasti, do ktorých chce KU smerovať svoj ďalší rozvoj. Informoval, že Konferenciu biskupov Slovenska (KBS) požiada o nahliadnutie do vykonaného auditu jej činnosti v uplynulých rokoch. „Zaujíma ma to samozrejme preto, že chcem vedieť reálne, aký je stav na tejto univerzite. Podobne to zaujíma aj členov výboru NR SR pre vzdelávanie, ktorí chcú odo mňa správu o celej situácii. Vedeniu KU som zdôraznil, že je naším záujmom ju podporiť, ale naozaj musíme vedieť, že sa tu veci reálne riešia a KU je pripravená uzavrieť to, čo tu bolo otvorené,“ skonštatoval minister školstva. Rektor KU zdôraznil dobrú vôľu a pripravenosť súčasného vedenia KU posunúť univerzitu dopredu správnym smerom.

Po rokovaní s rektorom KU sa člen vlády SR zapísal do Pamätnej knihy KU, v ktorej poďakoval za príjemné prijatie. Na záver svojej návštevy si prezrel priestory Univerzitnej knižnice KU a odpovedal na otázky prítomných novinárov.

Zdroj: ku.sk/ tasr; foto: Martin Buzna;

Minister školstva na návšteve Katolíckej univerzity
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM