Peter Dóža Univerzity

Mladí a Google? Gymnazisti z Komárna vyhrali 1. miesto!

V marci 2012 sa tím žiakov Gymnázia Ľ. J. Šuleka v Komárne pod vedením Tatiany Valentovej zapojil do európskej spolupráce škôl eTwinning. Projekt s názvom Do you speak Google? realizovalo 22 gymnazistov spoločne so študentmi z gymnázia v Chorvátskom

Cieľom projektu bolo naučiť žiakov používať aplikácie Google na vytváranie a úpravu webových stránok, vyrobenie webu v anglickom jazyku a oboznámiť sa s rôznymi možnosťami využitia informačno-komunikačných technológií ako sú email, chat, fórum, Skype, videokonferencia, Google+ a ďalšie.

Zámerom bolo i prehlbovanie vedomostí žiakov v praktickej komunikácii v anglickom jazyku, rozšírenie ich vedomostí z geografie, histórie a kultúry partnerských krajín. Hlavným prínosom sú výsledky spolupráce študentov rôznych krajín, realizácia ich spoločných nápadov a myšlienok, čo významne prispieva k ich národnému a európskemu povedomiu.

V súťaži o najlepší eTwinning projekt na Slovensku v tomto školskom roku sa naši študenti spolu so svojimi partnermi zo zahraničia umiestnili na 1.mieste v kategórii stredných škôl, čo je veľký úspech nielen nášho gymnázia a Komárna, ale aj celej Nitrianskej župy.

Ocenenie s finančnou odmenou si realizátori projektu prevzali 8. júna na slávnostnom vyhodnotení v Žiline z rúk manažérky projektu Ľubice Sokolíkovej a generálneho riaditeľa sekcie informatiky Ministerstva školstva Ivana Šiagiho. Projekt teraz bude pokračovať osobným stretnutím študentov a pedagógov partnerských škôl. Stretnutie je plánované na september **v Ríme a Neapole. **

student24.sk/Jana Pipiskova

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM