Jaroslav Dodok Rôzne

Mladí Bratislavčania opäť môžu spestriť život ľuďom v hlavnom meste

O grant môžu žiadať neformálne skupiny mladých ľudí, združenia a neziskové organizácie, pričom realizačný tím projektu tvoria ľudia od 15 do 26 rokov.

Nápady mladých Bratislavčanov na spestrenie života ľuďom v hlavnom meste počas leta opäť podporí tím dobrovoľníkov young4BA. Tí vyberú najzaujímavejšie projekty, na ktoré rozdelia 3500 eur. Ako TASR informovala Daniela Danihelová z Komunitnej nadácie Bratislava, jedinou podmienkou na akceptovanie projektu je verejnoprospešnosť, napríklad v oblasti kultúry, vzdelávania, športu či životného prostredia.

Tím Mladých filantropov – young4BA pôsobí pri Komunitnej nadácii Bratislava a aj tento rok rozhoduje o finančnej podpore nápadov mladých ľudí. „O grant môžu žiadať neformálne skupiny mladých ľudí, združenia a neziskové organizácie, pričom realizačný tím projektu tvoria ľudia od 15 do 26 rokov,“ uviedla Danihelová s tým, že realizácia je ohraničená územím Bratislavy a obdobím od mája do augusta.

Viac projektov

Maximálna finančná čiastka na jeden projekt je 350 eur. „Aj vďaka menším sumám môže tím young4BA podporiť viac projektov z rôznych oblastí,“ dodala Danihelová. Projekty môžu Bratislavčania posielať na e-mailovú adresu young4ba@gmail.com do piatka 5. apríla a predtým svoje nápady konzultovať s členmi tímu young4BA. Formulár aj ďalšie informácie o grantových podmienkach nájdu na stránke www.young4ba.sk.

Počas siedmich rokov skupina young4BA podporila takmer 35.000 eurami celkovo 130 projektov mladých Bratislavčanov. Vlani v lete sa zrealizovalo 17 mládežníckych projektov za 3885 eur.

Zveľaďovanie lokalít

Ako ďalej informovala Danihelová, aktivisti výsadbou kvetov zveľadili lokality mesta v okolí Nového mosta, železničnej stanice a Staromestskej ulice a vysokoškoláci pripravili pre stredné školy interaktívnu putovnú výstavu hier.

Deti sa mohli zúčastniť na prímestskom tábore s programom k príbehu Narnie a tiež bejzbalového kempu v Devínskej Novej Vsi. Mladí ľudia zo sídliska Kopčany pripravili pre jeho obyvateľov susedskú grilovačku, aby zlepšili vzájomné vzťahy.

Študenti Ekonomickej univerzity sa rozhodli aktívne separovať odpad a absolventi humanitných odborov zase ponúkli pomocnú ruku ľuďom bez domova.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM