Jaroslav Dodok Ostatné

Mladí ľudia nie sú ľahostajní, rozhodli sa pomôcť

Dobrovoľníci na celom Slovensku sa tento víkend púšťajú do aktivít takmer každého druhu. Obaly na zemi, skládky odpadu v prírode, či rozhádzané plastové flaše podnietili skupinu mladých ľudí pod vedením Young Folks z Lučenca, aby sa zapojili do projektu 72 hodín.

Ilustračný obrázok k článku Mladí ľudia nie sú ľahostajní, rozhodli sa pomôcť
Foto: Jaroslav Dodok

Lučenec nemá podujatie? Na webovej stránke 72hodin.sk je zverejnená mapa podujatí, ktorá je aktuálne celkom zaplnená. Donedávna na nej chýbala poznámka pri meste Lučenec. To zdravo nahnevalo skupinku aktívnych mladých ľudí. ,,Okolité dediny a mestá majú svoje aktivity a my nie?" vysvetľuje iniciátor myšlienky Peter Čelko. Ako ďalej hovorí, neváhal ani sekundu a kontaktoval občianske združenie „Young Folks“. Tí plne podporili a zastrešili jeho iniciatívu.

Čo sa teda bude robiť v Lučenci?

Skupinka dobrovoľníkov bude počas víkendu odstraňovať nelegálne skládky odpadu. Aktivisti sa stretávajú v sobotu 20.októbra pred Kauflandom o 10:00. Aj mesto Lučenec veľmi ochotne pristúpilo k navrhovanej spolupráci – podporí projekt po mediálnej aj materiálnej stránke.

„Som veľmi vďačný za ochotný prístup, ktorý sa na nás valí zo všetkých strán. V podstate sa nemusíme o nič starať, iba o to, aby sme v dobrej nálade odpratali čo najviac nelegálnych skládok nahlásených prostredníctvom TrashOut-u a občanmi na mesto“ povedal hlavný iniciátor projektu v Lučenci Peter Čelko.

Zapojiť sa môže každý

V prípade, že vaše srdce bije za Lučenec a vaša obľúbená farba je zelená neváhajte ani sekundu. Pridajte sa k stále narastajúcej skupinke dobrovoľníkov. Bojujú za správnu vec.

„Tešíme sa na každého“ odkazujú organizátori.

student24/Peter Čelko

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM