Jaroslav Dodok Ostatné

Mladí manažéri sa prezentovali na Veľtrhu študentských spoločností

V rámci týždňového podujatia Inovačný rozvoj regiónov – Dni nápadov a inovácii sa dnes v Žiline uskutočnil 17. Veľtrh študentských spoločností.

Výsledky niekoľkomesačnej práce na ňom prezentovalo 265 mladých manažérov združených v 53 študentských spoločnostiach na rôznych stredných školách po celom Slovensku.

„Úžasná atmosféra tejto akcie sa iba ťažko opisuje slovami. Treba na vlastné oči vidieť zanietenie mladých ľudí, ktorí sa odvážne pustili do podnikania a využili príležitosť vyskúšať si fungovanie študentskej firmy. Pod vedením dobrých učiteľov dokázali uchopiť svoj veľký potenciál a premenili na skutočnosť zaujímavé podnikateľské nápady,“ uviedla pre TASR generálna riaditeľka usporiadateľskej vzdelávacej neziskovej organizácie Junior Achievement Slovensko Marcela Havrilová.

Výročný veľtrh bol podľa nej pre študentov jedinečnou príležitosťou na prezentáciu doterajšieho podnikania, výrobkov, ponúkaných služieb, ale aj zvolených marketingových stratégií, finančného hospodárenia či konkrétnych prístupov k riadeniu firmy.// „Každý záujemca tu názorne zistil, ako môže vyzerať kvalitné a efektívne podnikateľské stredoškolské vzdelávanie,“// zdôraznila Havrilová.

// „Súťažné vyvrcholenie vzdelávacieho programu aplikovanej ekonómie, ktorý je určený ako voliteľný či nepovinný predmet pre všetky typy stredných škôl, má zámer naučiť mladých ľudí uspieť v konkurenčnom prostredí a vyzdvihnúť ich úspechy,“// dodala s tým, že víťazi jednotlivých súťažných kategórií budú Slovensko reprezentovať na prestížnych medzinárodných podujatiach v Zürichu a Bukurešti.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM