Jaroslav Dodok Rôzne

Mladí slovenskí študenti uspeli vo svete

Študenti z Košíc získali na medzinárodnej súťaži v Bukurešti tretie miesto za svoj produkt ekologickej čokolády. V medzinárodnej konkurencii obstáli aj študenti z Tisovca, ktorí boli v online súťaži ocenení za film o migrácii Kick out the difference.

Uspeli spomedzi 31 krajín[/si­ze][/color]

Tím Aim z Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach získal tretie miesto v najväčšej európskej súťaži študentských spoločností zakladaných v rámci vzdelávacích programov Junior Achievement – Company of the Year Competition 2012 v rumunskej Bukurešti. V konkurencii 31 krajín tím zopakoval vlaňajšie historicky prvé ocenenie v tejto prestížnej súťaži.

Za úspechom stojí čokoláda[/size][/co­lor]

Matej Šelepský, Michal Zbojovský, Juliana Humeňuková a Tereza Spišáková, ktorí v Bukurešti reprezentovali študentskú spoločnosť Aim získali ocenenie so svojím produktom – energetickou čokoládou.

Mladým podnikateľom sa podarilo presvedčiť porotu zloženú z ľudí prevažne z biznis prostredia o sile ich produktu, marketingu a obchodov, ktoré sa im podarilo počas školského roka rozbehnúť. Porota ocenila ich tímového ducha a posunula ich na celkovo tretie miesto ako jedinú odmenenú krajinu zo strednej a východnej Európy, za Izrael a celkových víťazov Írsko.

//„Som neuveriteľne hrdá a šťastná. Uspieť na tak prestížnej súťaži pod tlakom tak veľkej konkurencie je niečo neopísateľné," //reagovala učiteľka aplikovanej ekonómie z košického gymnázia Eva Vanečková.

Prvé miesto na dosah[/size][/co­lor]

Tím študentov s názvom égalité z Evanjelického gymnázia v Tisovci sa na medzinárodnej súťaži HP Social Innovation Relay so svojím filmom o migrácii umiestnil spolu s tímom z Číny na druhom mieste.

//** „Počas súťaže Social Innovation Relay sme sa zamýšľali nad globálnymi problémami a snažili sme sa na ne nájsť riešenia, ktoré by zveľadili život na našej planéte,"** //povedala Hana Opálková z tímu égalité. Na zlatej priečke skončil tím z Juhoafrickej republiky s konceptom solárnej lampy z recyklovaných materiálov.

Social Innovation Relay je medzinárodná súťaž študentských tímov z 13 krajín sveta, ktorých úlohou bolo vytvoriť projekt s pozitívnym dopadom na spoločnosť.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM