Jaroslav Dodok Od Vás

Mladí stredoškoláci upozorňujú na problémy v regióne

Občianske združenie Človek v ohrození zastrešuje projekt Blogujme komunitne, ktorého cieľom je zapojiť žiakov stredných škôl do diania vo svojom okolí. Vybrané skupiny majú najskôr zmapovať problémy svojej komunity, a následne o nich aktívne blogovať.

Ilustračný obrázok k článku Mladí stredoškoláci upozorňujú na problémy v regióne
Foto: Jaroslav Dodok

Výrub stromov bez povolenia, nelegálne skládky, schátrané budovy, zničené detské ihrisko alebo nedostatočné množstvo aktivít pre dôchodcov. Aj na tieto problémy upozornili mladí blogeri a blogerky z Bratislavy, Levíc, Žiliny, Partizánskeho, Vrútok, Liptovského Mikuláša a Košíc.

V týchto dňoch uverejnili študenti svoje prvé blogy, ktorými na ne nielen upozorňujú, ale pokúšajú sa ich aj napraviť. Mladí blogeri sa tak učia správne postupovať pri riešení občianskeho problému s nadhľadom. Zároveň si môžu prostredníctvom sociálnych sietí vyskúšať ako zviditeľniť nejaký spoločenský problém. Všetky blogy budú zverejnené na stránke www.b-login.sk.

Tipy, ako správne blogovať, a svoje skúsenosti s písaním predstavil žiakom a žiačkam na úvodnom školení aj známy bloger Samuel Marec. Zároveň sa stal aj odborným porotcom pri hodnotení príspevkov: „Myslím, že mladým nie je ľahostajné ich okolie. Preto je prínosom, ak ich viac zapojíme do diania v komunite. Tým, že sa na problém začnú pozerať inými očami, môžu ponúknuť zaujímavé nápady na zlepšenie.“

Projekt Blogujme komunitne je pokračovaním úspešného projektu s názvom Blogujme svetovo, ktorý odštartovalo združenie Človek v ohrození začiatkom tohto roka. Zachytával tri základné spoločenské problémy: ľudské práva, medzikultúrny dialóg a občiansky aktivizmus.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM