Eva Viestová Šport

Mladí volejbalisti hrali v pekle: Pri ihrisku bolo 48 °C!

V obrovskej horúčave sa tento týždeň v Trenčíne odohral finálový turnaj v celoslovenskej súťaži Midimax Volleyball, ktorý je organizovaný Slovenskou volejbalovou federáciou. Každý rok sa zvyšuje počet účastníkov a turnaj naberá na celkovej vážnosti.

[color=#3333ff]­Spolu bolo do súťaže zapojených 192 chlapčenských a 267 dievčenských družstiev. A oproti minulým rokom to boli hlavne družstvá z miest, kde je volejbal na najvyššej úrovni. [/color]

[size=14][color=#cc3300]­Nezlomila ich ani úmorná horúčava[/color][/si­ze] Do finále postúpilo 9 chlapčenských a 12 dievčenských družstiev. Hralo sa na futbalovom ihrisku Športového gymnázia, ktoré je aj Centrom Olympijskej prípravy volejbalistov, kde momentálne máme troch našich odchovancov. Podmienky boli pre všetkých rovnako náročné.

Teplota v tieni bola až 36 a tesne nad trávnikom až 48 stupňov Celzia. Tento turnaj bol pripravený hlavne pre deviate ročníky základných škôl, ale my sme prišli s družstvom, kde bol len jeden deviatak a zvyšní boli aj o tri roky mladší. My sme bojovali pod hlavičkou Školského strediska záujmovej činnosti pri ZŠ Hviezdoslavova. Najskôr sa hralo v skupinách, ktorú sme vyhrali s prehľadom a postúpili do prvej štvorky bojovať o titul. Tam postúpili družstvá z Humenného, Nitry a Svidníka.

[size=15][color=#cc3300]­Postup do finále ušiel našim len o vlások[/color][/si­ze] Základom v týchto družstvách boli hráči, ktorí hrali na Majstrovstvách SR starších žiakov v Bratislave. Bola to pre našich mladých hráčov ťažká úloha, ale o postup do finále tvrdo bojovali. Prehrali sme dva zápasy, ale len v koncovkách setov, kde sme prehrali s Nitrou a Svidníkom rovnako 21:19 a 22:20.

[size=14][color=#cc3300]­Ľuboš z Revúcej najlepším nahrávačom turnaja[/color][/si­ze] Nakoniec sme skončili na štvrtom mieste a okrem tohto úspechu sme získali aj individuálne ocenenie. Náš mladý nahrávač, Ľuboš Ďuriška (nar. 1999) bol vyhlásený za najlepšieho nahrávača celého turnaja. Nedá mi nespomenúť aj víťaza turnaja, družstvo z Humenného, kde trénerom je bývalý hráč a tréner z Revúcej Marek Meriač.

[color=#cc3300]­O úspech takejto úrovne sa pričinili : Peter Barták, Matej Schelling, Martin Breznaník, Ľuboš Ďuriška, Ján Kotlarčík, Stanislav Špalda a tréneri : Mgr. Peter Bolaček , Maroš Kumi.[/color]

**Pozrite si foto z turnaja v Trenčíne. ** info a foto : Maroš Kumi, š.r. AVK Magnezit Revúca

mladi volejbalisti na turnaji
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM