Zoznámte sa s fanatikom do lupienkov: Mick kvôli nim prešiel 63 krajín a minul 42 000
Mladý Angličan Mick Hobday spojil svoje dve vášne - cestovanie a kukuričné lupienky - a vydal sa na netradičnú cestu okolo sveta, pri ktorej hľadá dokonalé spojenie mlieka a cereálií. Za sebou má už 42-tisíc km, ale Svätý grál medzi lupienkami ešte nenašiel.
Kukuričné lupienky hľadal už v 63 krajinách
Na to, aby človek dotiahol veci do zdarného konca, často potrebuje nezdolnú vášeň. Mickovi Hobdayovi, 33-ročnému rodákovi z anglického Farehamu veru nechýba. Na to, aby si vychutnal dokonalú misku kukuričných lupienkov s mliekom precestoval už 63 krajín a minul vyše 42-tisíc eur. Jeho púť za najlepšími raňajkami však ešte nekončí.
Mladý Angličan si vybudoval lásku ku kukuričným lupienkom ešte ako desaťročný chlapec. Čoskoro ich nejedával len na raňajky, ale poliate mliekom si ich čoraz častejšie vychutnával na obed i na večeru. A odtiaľ bol už len krok k jeho „cornflakeovej misii“.
Navštívil Eiffelovku aj pyramídy v Egypte
„Žijem preto, aby som cestoval a chcem navštíviť každú krajinu na svete. Chcel som však svoju cestu ozvláštniť, tak som prišiel s nápadom, ochutnať miestne kukuričné lupienky v každej krajine. Hovoril som si, že je to skvelý spôsob, ako skombinovať dve moje vášne,“ uviedol Mick, ktorý počas potuliek postupne prešiel na bicykli takmer 21-tisíc km.
Hľadanie lupienkov v potravinách údajne nebol problém, keďže patria k základným cereáliám takmer všade na svete. Za uplynulých desať rokov tak raňajkoval zo svojej prenosnej misky na piatich kontinentoch – pod Eiffelovou vežou v Paríži, na Times Square v New Yorku, pri pyramídach v Egypte, ale aj na netradičnejších miestach ako v Mauritánii, Thajsku, Mali, Albánsku, Kambodži či v Senegale.
Ani po štyroch tisíckach misiek s kukuričnými cereáliami však Mick nenašiel to, čo hľadal, a tak pokračuje ďalej – tentokrát do Indie. A aký by mal byť Svätý grál medzi kukuričnými lupienkami?
„Tmavý, chrumkavý, organický a lokálne pestovaný,“ uviedol cestovateľ. „Je to úžasné mať rozprávkové prostredie, ako napríklad Saharu a k tomu ľadové mlieko a kukuričné lupienky. Tie ideálne však ešte stále hľadám,“ dodal Mick.