Jaroslav Dodok Univerzity

Môže vysielať univerzitné rádio mimo rozhlasového štúdia? Môže, presvedčte sa sami!

Myslíte si, že rádio musí sídliť len v rozhlasových priestoroch? A moderátori musia pri vysielaní svojej relácie sedieť len za mikrofónmi a celé vysielanie musí riadiť technik spoza obrovského mixážneho pultu? Ak áno, tak vás vyvedieme z omylu.

Ilustračný obrázok k článku Môže vysielať univerzitné rádio mimo rozhlasového štúdia? Môže, presvedčte sa sami!
Foto: Jaroslav Dodok

Univerzitné Pulz rádio, ktoré je školským rádiom Katolíckej univerzity v Ružomberku, sa už po druhýkrát rozhodlo opustiť priestory rozhlasového štúdia a zamierilo medzi svojich poslucháčov.

Vysielanie slúžilo na propagáciu rádia

Mladí moderátori a technici sa rozhodli svoje štúdio premiestniť medzi ľudí, aby sa aj oni stali súčasťou rádia. A namierili si to priamo do Foajé na Pedagogickej fakulte, kde sa zdržuje najviac študentov, ktorí majú voľno medzi prednáškami a cvičeniami. „Rozhodli sme sa ísť medzi ľudí, pretože je to príležitosť priblížiť sa im a získať si tak viacerých poslucháčov,“ prezradila riaditeľka Pulz rádia Ivana Pitoňáková. Na pôde Katolíckej univerzity sa pohybuje množstvo ľudí, ktorí ani nevedia, že existuje nejaké univerzitné rádio. Touto cestou sa jeho vedenie a moderátori snažili spropagovať nielen vlastné rádio, ale aj samých seba ako moderátorov či technikov.

Vysielať mimo štúdia sa bude pri výnimočných situáciach

„Myslím si, že to študenti brali ako príjemné spestrenie rutinného školského dňa a nudného čakania,“ povedala ďalej hlava rozhlasu. Rádio už podobnú akciu zorganizovalo v decembri minulého roku, ktorá zožala medzi študentmi úspech. Práve vďaka tomu, že sa ich nápad s vysielaním mimo klasického štúdia ujal, tak sa rozhodli akciu zopakovať.

„V decembri sa na tomto našom vysielaní zúčastnilo určite viac študentov ako dnes, pretože sme vtedy vysielali v strede týždňa a nie ako dnes v pondelok, čo nebolo veľmi strategické riešenie, pretože veľa študentov je ešte doma,“ skonštatovala vysielanie mimo štúdia riaditeľka. Keby ste chceli zažiť takéto vysielanie naživo a vidieť ako sa vysiela a pripravuje relácia, tak si budete musieť zase chvíľu počkať. „Pravidelne takéto vysielanie prebiehať nebude, skôr pri takých výnimočnejších príležitostiach. Ľudia sa môžu tešiť na moderátorov z relácii POPOLUDNIE s Pulzom, vystriedajú sa tam rôzne tváre,“ dodala na záver Ivana Pitoňáková. Zatiaľ si však môžete vypočuť klasické vysielanie z rozhlasového štúdia na www.pulzradio.ku.sk.

Student24/Simona Ivančáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM