Peter Handzuš Šport

Na ľade skončilo 2000 plyšákov. Hračky potešili malých pacientov

V piatok na Zimnom štadióne v Poprade počas extraligového stretnutia medzi domácim HK a MsHK Žilina zahádzali fanúšikovia v rámci charitatívnej akcie s názvom "Vyčarujme deťom vianočný úsmev" ľadovú plochu plyšovými hračkami.

Ilustračný obrázok k článku Na ľade skončilo 2000 plyšákov. Hračky potešili malých pacientov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

K popradskému fanklubu sa pridal aj hokejový klub, keď domáci hráči pred začiatkom stretnutia vyhodili do hľadiska sto plyšových kamzíkov – maskotov klubu. Vianočná charitatívna akcia dopadla úspešne, veď po skončení prvej tretiny dopadlo na ľad približne 2000 plyšových hračiek, ktorými sa zaplnilo až 25 vriec.

V sobotu odovzdali popradskí hokejisti Roman Tomas, Jaroslav Jabrocký, Dávid Buc v spoločnosti organizátorov a zástupcov popradského fanklubu vyzbierané hračky deťom na detskom oddelení Nemocnice Poprad, deťom na detskom oddelení Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku i deťom navštevujúcim Základnú školu s materskou školou sv. Kríža v Kežmarku.

„Ľudia v hľadisku boli skvelí. Prejavili veľkú dávku solidarity, keď v čase Vianoc mysleli na tých, ktorí nemajú to šťastie prežiť ich v teple svojho domova. Vidieť úprimnú radosť v očiach detí bolo úžasné. Všetkým, ktorí svojim dielom prispeli k úspechu tejto akcie, patrí veľké poďakovanie,“ netajil spokojnosť s vianočnou akciou spoluorganizátor Marián Barilla.

„Také množstvo plyšákov sme nečakali. V kabíne sme si rozprávali, že ich na ľade pristane iba pár stoviek. Nakoniec ich je takmer 2000 a sme z toho aj my hráči potešení, že ľudia na deti myslia aj touto formou,“ povedal útočník Dávid Buc.

Vyčarujme deťom vianočný úsmev
14
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Vyčarujme deťom vianočný úsmev
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM