Jaroslav Dodok Ostatné

Na pulze života mladých: Nielen o práci, ale aj o aktuálnych výzvach

Mení sa svet okolo nás, menia sa ľudia, ktorí v ňom žijú, menia sa ich potreby, ale aj výzvy, ktorým čelia. O tom, či sa na tieto zmeny doteraz prihliadalo aj pri práci s mládežou v regióne Hornej Oravy, sa bude diskutovať na konzultačno-informačnom stretnutí "Na pulze života mladých".

Ilustračný obrázok k článku Na pulze života mladých: Nielen o práci, ale aj o aktuálnych výzvach
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa uskutoční 12. júna 2013 v Hoteli Roháč v Trstenej so začiatkom o 9:30 hod. Organizátorom stretnutia je V.I.A.C. – Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže, ktorý sa aktívne podieľa na vytváraní a hľadaní nových možností pre mladých na Orave.

Mladí ľudia v centre pozornosti

„Cieľom tohto stretnutia je podporiť a rozvinúť potenciál práce s mládežou a jej lepšie prepojenie na aktuálne výzvy, ktorým mladí ľudia čelia, či už ako aktívni občania vo svojej komunite alebo pri vstupe na trh práce a osamostatňovaní sa.“ hovorí Branislav Kožuch, predseda združenia.

Stretnutie je určené pre zástupcov samospráv (starostovia, primátori, vedúci a pracovníci oddelení s agendou mládeže), mimovládnych mládežníckych organizácií, cirkví, centier voľného času, aktívnych mladých ľudí a všetkých, ktorých táto téma a život mladých zaujíma.

Svoju účasť potvrdili aj zástupcovia Iuventy – Slovenského inštitútu mládeže ako príspevkovej organizácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ktorí aktuálne pripravujú návrh novej Stratégie Slovenskej republiky v oblasti práce s mládežou na roky 2014 – 2020 a podoby finančného mechanizmu na jej podporu.

Stretnutie sa bude zameriavať na:

  • zhodnotenie stavu práce s mládežou v hornooravskom regióne z pohľadu samospráv, mimovládnych organizácií, aktívnych mladých ľudí, konzultáciu aktuálne navrhovanej stratégie Slovenskej republiky v oblasti práce s mládežou a podoby finančného mechanizmu na jej podporu v prepojení na podmienky nášho regiónu. Taktiež aj na predstavenie vybraných príkladov dobrej praxe z oblasti práce s mládežou na Slovensku, či možnosti ďalšieho rozvoja práce s mládežou v regióne Hornej Oravy.

Všetky informácie ako aj prihlasovanie na stretnutie nájdete na http://www.ozviac.sk.

  • Viete o zaujímavom podujatí aj vo svojom okolí? Dajte nám o ňom vedieť na student@global24.sk*
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM