Jaroslav Dodok Rôzne

Nakupovanie vo veľkom sa začína: Obchody otvárajú vianočné výpredaje...

Niektoré boli zatvorené iba pár hodín, iné celé dni. Teraz sa ľuďom obchody prihovárajú opäť, a to až so 70 percentnými zľavami. Podľa našich informácii budú tohtoročné výpredaje bohatšie na sortiment ako v minulých rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Nakupovanie vo veľkom sa začína: Obchody otvárajú vianočné výpredaje...
Zdroj: TASR

Tržby obchodníkov najmä pri nepotravinárskom tovare totiž počas aktuálneho roka nedosahovali úroveň roku 2012 a výrobkov sa toľko nepredalo. „Preto predpokladám, že prevádzky budú ponúkať bohatší sortiment,“ odhadol analytik Ľubomír Drahovský. Dôvodom nižšieho záujmu napríklad o oblečenie, obuv či elektroniku počas roka bola neistota, opatrnosť ľudí a vysoká nezamestnanosť.

Sú výpredaje iba reklamným lákadlom?

Vysoké 70-% zľavy sú však podľa Drahovského klasickým marketingovým ťahom, ako prilákať ľudí, aby vôbec vstúpili do predajne. Takéto vysoké zľavy sa však zvyčajne týkajú len menšej časti sortimentu. Keď ho však kupujúci prezerá, nájde aj výrobky s nižšími zľavami či v bežných cenách.

Dnešným dňom spúšťajú akcie viaceré obchodné reťazce, ktoré nakupujúcich lákajú predovšetkým na sortiment hračiek, domácich potrieb, pyrotechniky, alkoholu či elektroniky.

Pýtali sme sa vás: Chystáte sa na vianočné výpredaje?

Klára, 22, Bratislava: Bez vianočných výpredajov si sviatky ani len neviem predstaviť. Už dnes som si na internete vyhliadla veci, ktoré si pôjdem zajtra nakúpiť.

Ľuboš, 17, Zvolen: Ježiško neodhadol moje túžby, takže po dňoch sklamania asi nákupné centrum navštívim.

Marta, 27, Žilina: Možno sa budete čudovať, ale počas najbližších dní nohy z domu nevytiahnem. Som síce dievča, ale vianočné výpredaje, zhony a nakupovaciu mániu jednoducho neznášam!

Helena, 24, Brezno: Ja nakupujem priebežne počas celého roka. Nemyslím si, že teraz je nejaký extra time na to, aby som minula všetky peniaze, ktoré som ku koncu roku našetrila.

Andrej, 19, Bratislava: Keby boli obchody otvorené už dnes, určite by som ich aj s bratmi navštívil. Na tento víkend sa teším už riadne dlho, bude sa nakupovať vo veľkom!

Sisa, 15, Trnava: Vianočné nákupy? Jasné, že hej! Drogéria, oblečenie, bižutéria…

Student24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM