Jaroslav Dodok Od Vás

Nestihli ste ísť ešte na dovolenku? Čo tak stanovačky, či chaty?

Leto, relax, slnko, pohoda a vy ste ešte stále neboli na poriadnej dovolenke? Nemáte čas cestovať do zahraničia? Alebo k moru by ste sa pokojne vybrali, no nemáte sponzora?

Nezúfajte! O tom, že na Slovensku je mnoho miest plných prírodných či kultúrnych krás už určite viete, no okrem nich Slovensko ponúka aj ďalšie príležitosti pre relax a zábavu. Zažili ste už niekedy pravú letnú stanovačku pri jazere so všetkým, čo k tomu patrí? Ak nie, tak si nájdite aspoň pár voľných dní a vyberte sa zažiť letné dobrodružstvo k štiavnickým jazerám.

Obľúbená destinácia Slovákov – tajchy[/size][/co­lor]

Čarokrásna príroda, husté lesy, horský vzduch a osviežujúca voda sú lákadlom pre partie kamarátov i pre romantické dvojice, ktoré si chcú naplno užívať leto. Tieto jazerá, nazývané aj tajchy, sú obľúbenou dovolenkovou destináciou nielen pre Slovákov, ale aj pre susedných Čechov, no stretnete tu aj ďalších cudzincov, ktorí si tento typ dovolenky nevedia vynachváliť. Medzi najnavštevovanejšie vodné plochy patrí najmä Počúvadlo, Rychňavské, Evičkino či Hodrušské jazero.

Jazerá však neboli pôvodne vybudované na rekreačné účely. Slúžili pre banské účely ako energetické zdroje pre ťažbu a úpravu rúd. Ich rozsiahla výstavba začala približne v prvej polovici 18. storočia.

##Stanovačky, či horská cyklistika[/si­ze][/color]
Kúpanie, stanovanie či sladké ničnerobenie – toto a mnoho viac si v týchto lokalitách môžete bezprostredne vychutnávať. Na svoje si prídu aj vášniví rybári, či športovci.

Ak patríte medzi tých s lepšou kondíciou, pokojne vyšliapte horskú cestu k jazerám na bicykloch. Stredné Slovensko a Štiavnické vrchy sú taktiež ideálnym prostredím pre vášnivých turistov. V prírode môžete okrem chutných lesných plodov naraziť aj na nebezpečnú lesnú zver, preto buďte na pozore!

Ako už bolo spomenuté, okolie štiavnických jazier je priam ideálnym miestom na stanovanie. V blízkosti nájdete kempy s občerstvením, kde sa smiete zložiť so stanom a ,,pohodlne“ ubytovať. Ak však spanie v spacáku nie je pre vás to pravé orechové, zajednajte si s blízkymi chatu, pre náročnejších sú k dispozícii komfortnejšie drevené zruby.

student24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM