Jaroslav Dodok Životný štýl

Nevídaný úkaz v uliciach: Tínedžeri objímali chodcov!

V uliciach štyroch slovenských miest ste v stredu mali možnosť stretnúť mladých dobrovoľníkov, ktorí okoloidúcim so zámerom nezištne zlepšiť ich náladu rozdávali objatia. Približne 70 študentov pripravilo jedinečný projekt s názvom Hug Day, ktorý s

Akciu, ktorá okrem Banskej Bystrice prebiehala aj vo Zvolene, Lučenci a Prešove, zorganizovali mladí ľudia inšpirovaní podobnými iniciatívami vo svete.** „Veľa ľudí je v dnešnej dobe v strese, neustále sa iba ponáhľajú, rozhodli sme sa spríjemniť deň Banskobystričanom aj ostatným obyvateľom miest na Slovensku tým, že budeme rozdávať objatia, úsmevy a radosť. Nerobíme rozdiely medzi malými deťmi, dospelými, starými ľuďmi, po objatie si môže prísť každý,“** povedal jeden z organizátorov podujatia Jaroslav Dodok, študent Obchodnej akadémie v Banskej Bystrici.

Študenti boli počas celej akcie oblečení v tričkách s nápisom Give me a hug a v rukách držali tabuľky s nápisom Objatie zadarmo, prípadne Free Hug.

** ,,O tretej hodine sa nám podaril pokus, ktorý sme si na dnešný deň pripravili. Dokázali sme za pomoci okoloidúcich jedným veľkým objatím obkolesiť banskobystrickú fontánu, čo bol neopísateľný zážitok. Potom sme si samozrejme aj zatlieskali a poďakovali sa zainteresovaným, "** dodal Dodok.

Podobnú atmosféru opisujú aj vyobímaní Zvolenčania: ,,Som nesmierne rada, že študenti dokázali pripraviť takúto akciu. Päť objatí, ktoré som dostala mi vrátili úsmev späť na tvár. Podobné udalosti by sa mali konať aj pravidelnejšie," s úsmevom hovorí jedna z okoloidúcich.

Hug Day 2012 mal za cieľ nielen pripomenúť ľuďom, že na objatia sa zabúdať nemá, ale taktiež išlo aj o slovenský rekord v počte objatí. Počas celého dňa padli stovky objatí, preto sa organizátori podujatia tešia na konečné sčítanie, ktoré uverejnia na portáli student24 aj s fotografiami vo štvrtok 27.júna.

student24/sita foto: student24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM