Kornel Kubík Univerzity

Novinárka Miroslava Kernová prednášala študentom: Prezradila zaujímavosti zo zákulisia žurnalistiky

Na Katedre žurnalistiky Katolíckej univerzity v Ružomberku sa v utorok uskutočnila ďalšia zo série prednášok s novinármi. Katedra medzi študentmi privítala novinárku Miroslavu Kernovú, ktorá je zakladateľkou webu omediach.com. Prednáška sa venovala predovšetkým investigatívnej žurnalistike.

Ilustračný obrázok k článku Novinárka Miroslava Kernová prednášala študentom: Prezradila zaujímavosti zo zákulisia žurnalistiky
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem vymenovania najznámejších mien, ktoré sa venujú tomuto druhu žurnalistiky, sa Kernová pristavila aj pri ich práci. Ilustrovala to na kauze Gorila: „Investigatívni novinári pri veľkej kauze spolupracujú a pomáhajú si. Pri kauze Gorila išlo novinárom najmä o odhalenie korupcie, preto si aj pomáhali medzi sebou navzájom.“

Novinárka, ktorá píše o médiách už 15 rokov, prízvukovala, že investigatívny žurnalista musí mať vždy oči otvorené. Priznala, že práve tomuto typu žurnalistiky sa mnohé médiá vyhýbajú, pretože automaticky s ňou prichádzajú žaloby a súdne spory.

Študenti univerzity zaplnili miestnosť, v ktorej sa prednáška konala, takmer do posledného miesta. V priebehu dvoch hodín sa prítomní dozvedeli veľa nových zaujímavosti, najmä zo zákulisia investigatívnej novinárčiny.

Kernová sa snažila poukázať na to, že utrpenie ľudí je pre čitateľov najzaujímavejšie. „Smrť a nehoda na titulnej strane denníky predáva,“ povedala na záver novinárka Miroslava Kernová.

Student24/Simona Ivančáková
Foto: Jozef Gruchalák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM