Univerzity

Nový rektor KU: Čo si žiada preverenie, to sa určite vyšetrí

Súčasťou pondelkového otvorenia nového akademického roka Katolíckej univerzity v Ružomberku bola inaugurácia nového rektora. Nástupcom Tadeusza Zasepu, ktorý odstúpil po pretrvávajúcich sporoch s akademickým senátom, sa stal dlhoročný rektor kňazského seminára Spišskej kapituly Jozef Jarab.

Ilustračný obrázok k článku Nový rektor KU: Čo si žiada preverenie, to sa určite vyšetrí
Foto: Jozef Milan

„Táto univerzita sa dnešným dňom nezačína budovať na nových základoch na zelenej lúke, ale na všetkých vzácnych cnostných hodnotách, ktoré mala a má a najmä na ľudskom potenciáli, ktorý tu je v pedagógoch a študentoch. Práve študenti sú najväčšou nádejou budúcnosti tejto stále mladej univerzity,“ uviedol nový rektor KU.

Značné personálne zmeny vo vedení považuje za bežnú súčasť života. „Vážim si prácu každého človeka, nemám voči nikomu žiadnu vnútornú zášť. Dominantným slovíčkom nového vedenia je, že chce poslúžiť. Tým netvrdím, že naši predchodcovia to nechceli. Čo si žiada preverenie, to sa určite vyšetrí,“ skonštatoval Jozef Jarab.

Veľký kancelár KU a košický arcibiskup Bernard Bober od nástupcu Tadeusza Zasepu očakáva, že zachová kontinuitu a stlmí napätie, ktoré tu bolo v uplynulých mesiacoch. „Pochopiteľne, problémy budú vždy, lebo je to ľudská ustanovizeň a treba počítať s ľudskými slabosťami. Budeme dbať, aby sa všetko sprehľadnilo, očistilo a zachovalo to dobré,“ dodal Bernard Bober.

Inaugurácia rektora KU
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM