Jaroslav Dodok Festivaly

O desať dní sa začne festival Sziget: Predstaví sa aj David Guetta

Na podujatí, ktoré minulý rok na European Festival Awards zvíťazilo v kategórii Najlepší veľký festival, sa predvedú napríklad Blur, Nick Cave and the Bad Seeds, Franz Ferdinand či David Guetta.

Ilustračný obrázok k článku O desať dní sa začne festival Sziget: Predstaví sa aj David Guetta
Foto: Jaroslav Dodok

Na festivale sa predstaví aj David Guetta, sprevádzať ho bude famózny ohňostroj

Už 5. augusta sa v Budapešti začne multižánrový festival Sziget, ktorý potrvá do 12. augusta. Headlinerom 21. ročníka bude britská kapela Blur. Na Pop-Rock Main Stage sa okrem nich predstavia napríklad aj Nick Cave and the Bad Seeds, škótska alternatívno-rocková skupina Franz Ferdinand, Skunk Anansie, Regina Spektor, Biffy Clyro či Mika.

Francúzsky dídžej a producent David Guetta zahrá na hlavnom pódiu ako posledný, pričom jeho vystúpenie bude sprevádzať aj ohňostroj.

Chk, chk, chk

Do maďarskej metropoly príde aj švédsky rapper a reggae hudobník Timbuktu, kalifornská dance-punková kapela !!! (číta sa ako Chk, chk, chk) a holandský elektronický projekt Noisia, ktorý tvorí trojica Nik Roos, Martijn van Sonderen a Thijs de Vlieger.

Program Party Arena stanu poteší najmä priaznivcov a priaznivkyne tanečnej hudby. Vystúpia tu napríklad Nicky Romero, Chase & Status (live), Empire of the Sun, Felix Cartal, Sebastian Ingrosso či Hot X.

Cirkus či divadlo

A38 Stage ponúkne mená ako Tame Impala, Bat for Lashes, Bad Religion, Peter Bjorn & John, Hadouken! či Katy B. V rámci YouTube Tribute Stage vystúpia revivalové projekty ako napríklad Purple Zeppelin Jam, Kiss Forever Band, Foo Lighters, AB/CD či DJ Paplan.

Okrem hudobného programu organizátori pripravili množstvo sprievodných akcií. Návštevníci sa môžu tešiť aj na cirkus či divadlo. O správny priebeh celého podujatia sa bude starať asi 6000-členný personál. Kompletný program festivalu je dostupný na oficiálnom slovenskom webe www.szigetfestival.sk.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM