Jaroslav Dodok Rôzne

Obrazom: Deň Európy oslávili Banskobystričania tancom aj rozdávaním žltých ruží

V Európskej únii sa 9. mája slávi Deň Európy. Banskobystričanom ho pripomenuli žlté ruže, ktoré dnes rozdávali na Námestí SNP dobrovoľníci, riaditeľ Regionálneho európskeho informačného centra Peter Pisár a dokonca aj primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Deň Európy oslávili Banskobystričania tancom aj rozdávaním žltých ruží
Foto: Jaroslav Dodok

Atrakcie v rámci osláv

V rámci kultúrneho programu sa v nákupnom centre predstavili tanečníci, hudobníci, členovia organizácie Art Kruh, pripravené boli kvízy a súťaže, ako aj vyhodnotenie fotografickej súťaže pre mladých EuroFotoMaraton.

Ako pripomenula hovorkyňa primátora Martina Kanisová, Deň Európy, ktorý je popri vlajke a hymne – Óda na radosť -, symbolom zjednotenej Európy, sa pripomína každoročne a stal sa príležitosťou pre oslavy a aktivity približujúce úlohy a inštitúcie EÚ občanom.

Ružičky ako hviezdičky na zástave EÚ

„Tieto žlté ružičky sú ako hviezdičky na zástave EÚ a chcem ich dávať ľuďom ako symbol akejsi nádeje a viery v to, že EÚ je na dobrej ceste, napriek tomu, že má svoje problémy, že sme na ceste k lepšej budúcnosti,“ povedal Gogola pred rozdávaním ruží médiám.

Na otázku, ako samospráva pociťuje členstvo v EÚ, uviedol, že na základe jeho osobnej skúsenosti sú partnerské vzťahy s mestami v EÚ čulejšie a intenzívnejšie.

,,Dnes sme sa zapojili do tejto udalosti, pretože jej myšlienka sa nám páčila a Deň Európy sme sa tak rozhodli podporiť,„ povedala dobrovoľníčka Kristína Porvažníková. Ako zdôraznila, "ľudia vedeli o dnešnom dni buď z rozprávania alebo z toho, že sa kampane zúčastnili už minulý rok.“

Marcel Páleš/Jaroslav Dodok, video: Martin Potančok

Obrazom: Deň Európy oslávili Banskobystričania tancom aj rozdávaním žltých ruží
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM