Jaroslav Dodok Kultúra

Obrazom: Dobrý trh voňal kulinárskymi špecialitami, aj tento rok prilákal množstvo ľudí

Jar v slovenskej metropole odštartoval v sobotu tradičný Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave. Návštevníkom priniesol atmosféru orientálnej Indie, k blížiacej sa Veľkej noci ponúkli stánkari aj poctivé lokálne potraviny. Nechýbali dizajnérske výrobky, cudzokrajné špeciality či starožitnosti.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Dobrý trh voňal kulinárskymi špecialitami, aj tento rok prilákal množstvo ľudí
Foto: Jaroslav Dodok

Záhrada evanjelického kostola sa zmenila na Indickú záhradu, návštevníkom v nej ponúkli kulinárske špeciality, etno oblečenie či starožitnosti.

Návštevníci sa tiež mohli poradiť s ajurvédskym doktorom, zacvičiť si jogu a spoznať indické tance. Novinkou Dobrého trhu bola Slow Food zóna, v nej predavači ponúkali lokálne potraviny spojené s veľkonočnými sviatkami.

V zadnej záhrade bol pripravený program aj pre najmenších návštevníkov trhu. Prilákať ich mohol workshop obrovských bublín i novinky v hravom svete. Už tradične sa vo dvore Základnej umeleckej školy Ruppeldta uskutočnila susedská hudobná burza, prítomných zabavilo vystúpenie Beneho & Rolanda Kánika a Majstrov gramofónu Dovi a Dopo.

Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave organizuje občianske združenie Punkt v spolupráci s bratislavským Starým Mestom. Záštitu nad podujatím prevzala staromestská starostka Tatiana Rosová.

„Som rada, že aj napriek chladnému počasiu prilákal trh množstvo ľudí. Viacerí z nich sa zastavili aj v mojom Dobrom úrade. Vypočula som si vyše desiatky podnetov, ktorými sa budeme zaoberať,“ povedala starostka.

Bratislavčania s ňou najviac hovorili o parkovaní. Zaujímali sa nielen o rezidentské parkovanie, ktoré v Starom Meste platí v troch zónach. Pýtali sa aj na nový parkovací systém a spoločný postup štyroch veľkých mestských častí pri jeho zavádzaní.

"Gurmánov isto poteším ďalším pokračovaním Dobrého trhu. Už 27. apríla sa uvidíme na Jakubovom námestí a tentokrát bude trh zameraný práve na farmárske špeciality,“ povedala starostka Rosová.

Obrazom: Dobrý trh voňal kulinárskymi špecialitami, aj tento rok prilákal množst
10
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM