Jaroslav Dodok Ostatné

OBRAZOM: Global village – svetová dedina stážistov

V nedeľu 5. augusta sa na námestí nákupného centra Eurovea ozývali rôzne hlasy, jazyky a hudba. Organizácia AIESEC dala o sebe opäť vedieť. Tentoraz s podujatím pod názvom „Global village“, ktoré je vyvrcholením projektu Bratislavskej pobočky, Me, my

Že čo je AIESEC ? [/size][/color]

AIESEC je medzinárodná organizácia riadená študentmi vysokých škôl. Nachádza sa vo viac ako 110 krajinách sveta. Mladým ľuďom poskytuje popri štúdiu priestor na sebarealizáciu, osobný a profesionálny rozvoj vďaka tímovej práci, medzinárodnému prostrediu a ďalších možností, ktoré im táto organizácia ponúka. Na Slovensku sa nachádza v šiestich mestách (BA, TT, NR, BB, KE, PO).

Rozvojový projekt Me, myself and I sa v týchto dňoch pomaly končí. Jeho cieľom bolo zhromaždiť študentov z cudzích krajín (stážistov), ktorí mali za úlohu pripraviť pre žiakov stredných škôl prezentácie o ich krajine, workshopy na mäkké zručnosti a mnoho ďalšieho. Samozrejme na starosti mali aj nedeľňajšiu Global village.

Čokoláda z Brazílie, či víno z Portugalska[/si­ze][/color]

Ako už hovorí samotný názov podujatia na jednom mieste v rovnaký čas sa zišlo niekoľko národností. Stážisti si pripravili stánky na prezentáciu vlastnej krajiny. Predstavovali sa prostredníctvom typických jedál, nápojov ale aj rôznych iných predmetov. V stánku Poľska nechýbali ako inak krovky.

V Portugalsku ste mohli ochutnať sladké vínko. Stážistka z Hong Kongu mala nachystané sladkosti, pohľadnice alebo magnetky. Maďarsko sa prezentovalo štipľavou paprikou natretou na chlebe. Syrové rolky a sladký dezert boli v Turecku. V Indonézii ste si mohli zahrať na tradičný hudobný nástroj. Čokoládová zmes Brigadeiro na vás čakala v Brazílii a Mexiko vás vítalo sombrérom a tequilou. Veľa červenej nechýbalo v Číne a stážisti mali krásne vyrezané figúrky zo zeleniny.

Nechýbal ani bohatý sprievodný program[/size][/co­lor]

Na pódiu sa predviedli rôzne tanečné a hudobné skupiny. Stážisti si nachystali pre návštevníkov zaujímavé workshopy. Zvedavcom rozprávali o svojej krajine a podaktorí vám aj navarili. Pri tomto kulinárskom zážitku z tej ktorej krajiny im asistovala škola varenia (Chefparade). Mali ste šancu pripraviť si aj vlastný šalát alebo ste sa mohli zapojiť do súťaže a vyhrať kurz varenia. Spomínaný kurz vyhrala aj Katka.

** „Som veľmi rada, že som sa zapojila a mala som to šťastie, že som vyhrala. Vďaka tejto akcii som spoznala zaujímavých ľudí, ich zvyky a tradície.“ **

Okrem toho bola pripravená aj tombola so zaujímavými cenami od organizátora a jeho partnerov.

student24/Martina Trepáková foto: Martina Trepáková

global village
50
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM