Marcel Mojžiš Rôzne

Otrasná tragédia na túre: Mladého skauta (†18) zabil blesk!

Obrovská tragédia! Vo Vysokých Tatrách zasiahol blesk 18-ročného chlapca. K nešťastiu došlo počas túry skautov na Slavkovský štít. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník no aj napriek pokusom chlapca oživiť, ten na následky ťažkých zranení zomrel!

Vo Vysokých Tatrách dnes blesk zasiahol 18-ročného Belgičana. Potvrdila to hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) Sylvia Galajda. Na pomoc sa mu do terénu vydali aj leteckí záchranári zo strediska v Poprade.

[blockquote]O­živovanie podľa Galajdy nebolo úspešné a mladý muž zomrel. Podľa informácií z Horskej záchrannej služby požiadala skupina skautov z Belgicka o pomoc horských záchranárov prostredníctvom linky tiesňového volania 112. Počas túry na Slavkovský štít v blízkosti Slavkovského Nosa pravdepodobne úder blesku zasiahol jedného chlapca zo skupiny, **ktorý bol po zásahu v bezvedomí. [/blockquote] Jeho kolegovia na mieste okamžite začali s resuscitáciou. Poveternostné podmienky dovolili nasadiť leteckú techniku. Na palubu vrtuľníka nastúpil v Starom Smokovci **horský záchranár, ktorý spoločne s lekárom VZZS po prílete pokračovali v oživovaní chlapca, avšak neúspešne.

Výskyt ďalších búrok a dažďa komplikovali záchranárom celú záchrannú akciu. V takýchto letných dňoch výskyt búrok nie je ničím nezvyčajným. Vysokohorskú turistiku je najlepšie začínať v skorých ranných hodinách a do obeda sa treba vrátiť. Riziko výskytu búrok v slovenských horách je totiž dopoludnia menšie.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.138286_Mla­dych-zalubencov-uz-nasli:-Policajti-zrusili-patranie-]Mladých zaľúbencov už našli: Policajti zrušili pátranie[/link] [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.135929_OB­RAZOM:-Policajti-sa-zrazili-s-luxusnym-mercedesom!]OB­RAZOM: Policajti sa zrazili s luxusným mercedesom![/link]

poprad24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM