Jaroslav Dodok Rôzne

Písať o gymnáziu sa oplatí: Za najlepšiu esej 3 500 €!

V esejistickej súťaži na tému Ako môže gymnázium vyvážene rozvíjať schopnosti a charakter mladých ľudí získa desať najlepších autorov účasť na Letnej škole moderných učiteľov.

Esej je možné napísať a poslať do 27. júla[/size][/co­lor]

Nadácia Indícia vyhlasuje esejistickú súťaž na tému Ako môže gymnázium vyvážene rozvíjať schopnosti a charakter mladých ľudí. Na víťaza čaká odmena vo výške 3500 eur. Desať autorov najlepších esejí získa zdarma účasť na Letnej škole moderných učiteľov v auguste 2012.

Okrem učiteľov stredných škôl a učiteľov druhého stupňa základných škôl sa do súťaže môžu zapojiť aj ľudia, ktorí opustili učiteľské povolanie, rodičia, ale tiež všetci, ktorých táto téma oslovuje a premýšľajú o nej.

Autori majú možnosť písať z vlastnej skúsenosti[/si­ze][/color]

**„Esej by mala obsahovať ciele a zmysel rozvoja, rovnako ako nástroje na ich dosiahnutie. Nenechajte sa obmedzovať tým, čo poznáte z praxe a osloboďte sa od akýchkoľvek finančných, materiálnych, personálnych či iných limitov“, **odkazuje záujemcom Peter Halák z neziskovej organizácie Indícia, ktorá súťaž vyhlasuje. K eseji môže, ale nemusí byť pripojený stručný pohľad autora na to, aké hlavné prekážky bránia vzniku takejto školy.

Hľadajú sa inovatívne eseje[/size][/co­lor]

Záujemcovia o súťaž môžu zaslať svoju esej v rozsahu 750 až 2500 slov do 27. júla 2012 na e-mailovú adresu esej@indicia.sk. Výsledky súťaže budú zverejnené 10. augusta 2012 na stránke www.indicia.sk a víťazom súťaže budú zaslané e-mailom. Hlavnými kritériami hodnotenia súťaže sú inovatívnosť a originalita nápadov, argumentácia navrhovaných riešení, prepojené spracovanie eseje a efektívnosť navrhovaných riešení.

Indícia je nezisková organizácia, ktorá sa venuje vzdelávaniu a inšpirovaniu učiteľov a manažérov na slovenských školách. Jej cieľom je poskytnúť im priestor na zdieľanie skúseností a sieťovanie, ukázať im príklady dobrej praxe, vzdelávať ich a poskytovať im motiváciu a inšpiráciu.

student24/tasr foto: aiesec

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM