Jaroslav Dodok Zábava

Polemic oslavuje 25 rokov: Pri takých skvelých fanúšikoch nestarneme

Najznámejšia slovenská ska formácia Polemic oslavuje 25 rokov na hudobnej scéne. Kapela oslavuje jubileum spolu s fanúšikmi na koncertnom Polemic Sony Xperia Tour 2013, ktoré začali 5. apríla vystúpením v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Polemic oslavuje 25 rokov: Pri takých skvelých fanúšikoch nestarneme
Foto: Jaroslav Dodok

K jubileu pridali aj darček v podobe nového štúdiového albumu s názvom Hey! Ba-Ba-Re-Bop.

Songy z nového albumu

„Ponúkneme viac ako dvojhodinový program, takýto dlhý set sme ešte na slovenských koncertoch nehrali. Budú v ňom piesne z nového albumu aj známe hity, bude to skutočná oslava. Neoľutuje, kto príde,“ sľubovali členovia kapely. Sľub aj dodržali, čo potvrdil v piatok večer (12.4.) koncert v zaplnenom bratislavskom Majestic Music Clube.

Z novinkového albumu zahrali piesne Dáma, Kamarát z ďaleka, Džungľa, Hypochonder, Klip klap, Magic, Mliečna dráha, Boston, Tu Vuo Fa L'Americano. Pieseň Pískaná je na novej platni nahraná ako duet so Zuzanou Smatanovou. A Zuzana si prišla tento duet zaspievať aj na bratislavský koncert. Na novom albume je aj „polemický remake“ Baba ryba, ktorý nahrali v roku 1997 na debutový album Do Ska. Pesničku prišiel zaspievať Marek Határ, bývalý spevák skupiny, ktorý ju aj v roku 1997 nahrával.

Kto sú krstní rodičia nového albumu?

Úlohy moderátora a zároveň dirigenta pódia aj hľadiska sa ujal jeden z lídrov kapely Peter Opet. Fanúšikovia ho počúvali na slovíčko, tlieskali, spievali, skákali, jednoducho robili všetko, čo k tomuto druhu rytmickej hudby patrí. V polovici koncertu pokrstili nový album Hey! Ba-Ba-Re-Bop, krstnými rodičmi boli Zuzana Smatanová a Robo Grigorov.

Pesničky z nového albumu striedali známe hity, ktorých má Polemic neúrekom. Patria k nim Gangster-SKA, Medzi nebom a zemou, Pirátska, Slnko v sieti, Nádherný svet, Blázni, Do Ska, Yes You're Right, Mesto, Trápny deň, Henry, Ona je taká, Farebná, Ako to prežijem?, Komplikovaná, Tak ahoj.

Fanúšikovia vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru

Piesne Rudie a Fred Kingston z albumu Yahman! zazneli už ako prídavky. V priebehu koncertu došlo aj na zahraničné hity v podobe orchestrálky Tequila, ktorej originál nahrala americká skupina Champs v roku 1958 či známy hit You Can Get It If You Really Want z roku 1970 jamajského interpreta Jimmyho Cliffa.

„Atmosféra na koncertoch bola zatiaľ v Trenčíne, Šali, Banskej Bystrici aj Nitre výborná a dnes v Bratislave mimoriadna. Dve a pol hodiny vydržali fanúšikovia v tempe a pohybe, pri takýchto skvelých fanúšikoch Polemic nestarne. Ďakujeme všetkým,“ povedal po skončení koncertu gitarista a spevák Branislav Bajza.

Polemic oslavuje 25 rokov: Pri takých skvelých fanúšikoch nestarneme
4
Galéria
Zdroj: TASR
Polemic oslavuje 25 rokov: Pri takých skvelých fanúšikoch nestarneme
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM