Jaroslav Dodok Rôzne

Predstavujeme vám (2): AIESEC - svetová organizácia

Tak ako sme sľúbili, aj tento týždeň pokračujeme v seriáli študentských či mládežníckych organizácií, činnosťou v ktorých môžete rozvíjať svoj potenciál ale i organizačné či líderské schopnosti, nadviazať nové priateľstvá, získať možnosť cestovať a t

„Nestačí ti to, čo ťa učia v škole? Chceš vedieť viac? Chceš byť o krok bližšie k svojej vysnívanej kariére a zároveň chceš zmeniť svet k lepšiemu?“ – Takéto chytľavé slová na Vás striehnu hneď po otvorení stránky tejto organizácie.

Ako to chcú dosiahnuť?

AIESEC poskytuje mladým množstvo príležitostí v oblasti osobnostného a profesionálneho rozvoja, orientuje sa na aktívne vzdelávanie (tréningy, semináre, workshopy, národné a medzinárodné konferencie) ale i rozvoj líderských schopností v oblasti stredného a vyššieho manažmentu. Dalo by sa teda povedať, že AIESEC pomáha študentom uplatniť sa. Môžeš totiž získať praktické skúsenosti popri štúdiu, vyskúšať si viesť vlastný tím či projekt, podieľať sa na organizovaní podujatí a získať kontakt s významnými firmami.

Vycestuj do jednej zo 110 krajín sveta

Vďaka tejto organizácií môžeš taktiež absolvovať zahraničnú odbornú stáž v jednej zo 110 krajín sveta. Láka ťa Machu Picchu, Srí Lanka či Uganda? Aj takéto exotické miesta sú „v ponuke“! Existujú 2 typy stáži, a to: Global internship program – ktorý umožňuje získať profesionálnu pracovnú skúsenosť v oblasti manažmentu, vzdelávania, IT, marketingu financie, ľudských zdrojov, projektov.

Druhý typ je Global Community development program, teda tzv. rozvojové stáže, vďaka ktorým môžete pracovať v medzinárodnom tíme, no riešiť rôzne lokálne projekty v neziskových organizáciách či školách a cieľom ktorých je mať pozitívny dopad na spoločnosť. Azda jedinou nevýhodou je, že sa za ich sprostredkovanie platí poplatok, preto je výhodnejšie vycestovať na dlhšie obdobie (dĺžka stáže je od 6 týždňov – 1,5 roka)…

Čo okrem toho za uplynulé obdobie urobili?

AIESEC má už 40-ročnú históriu a pobočky v 6 slovenských univerzitných mestách – v Bratislave, Košiciach, Prešove, Nitre, Banskej Bystrice a Trnave. Každoročne organizuje pracovný veľtrh pre mladých ľudí s názvom Národné Dni Kariéry, ktorý sa koná v Bratislave a v Košiciach za účasti TOP firiem slovenského trhu.

Organizovala aj zaujímavú dvojdňovú konferenciu pre končiacich študentov – Talents of Tomorrow, ktorá bola plná odborných tréningov zameraných nato, ako sa pripraviť na pracovný pohovor či presadiť počas „assessment centier“, ale aj inšpiratívnych prednášok úspešných ľudí. Pre stredoškolákov pripravila cez prázdniny zaujímavé podujatie Me, Myself and I, cieľom ktorého bolo obohatiť ich o organizačné, prezentačné ale i komunikačné schopnosti najmä v anglickom jazyku.

Vieš, že členmi AIESEC-u boli kedysi aj Bill Clinton, John Fitzgerald Kennedy (bývalí americkí prezidenti), Kofi Annan (bývalý generálny tajomník OSN) či Helmut Kohl (bývalý nemecký kancelár)?

Ako nasledovať ich kroky?

Organizácia AIESEC rada privíta všetkých študentov, ktorí chcú aktívne pracovať na svojom osobnom rozvoji, sú flexibilní, komunikatívni, radi pracujú v tíme a nemajú problém s kultúrnym porozumením. Stačí vyplniť online prihlášku na stránke http://www.aiesec.sk/ a následne budeš pozvaný na tzv.výberový pohovor na lokálnu pobočku v mieste svojho štúdia.

student24/Lenka Čurillová foto: AIESEC

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM