Kornel Kubík Šport

Prekvapenie na majstrovstvách Slovenska: Len 15-ročná atlétka skončila druhá!

Bratislavská hala Elán bola dejiskom skvelých atletických výkonov. Na Majstrovstvách Slovenska v halovej atletike sa predstavili aj poprední slovenskí športovci ako sestry Jana a Dana Velďákové. Prekvapením bola len 15-ročná Kateřina Vávrová, ktorá sestrám konkurovala a jednu z nich aj porazila.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie na majstrovstvách Slovenska: Len 15-ročná atlétka skončila druhá!
Zdroj: Webnoviny.sk

V sobotu 18. januára sa v Bratislave konali Majstrovstvá Slovenska v halovej atletike. Prihlásilo sa až 600 atlétov. Hoci podujatie je zamerané na západoslovenský región, štartovali aj mnohí atléti z iných oblastí Slovenska a taktiež aj zo susedných krajín.

Padli mnohé obdivuhodné výkony, na ktorých bolo vidno, že športovci sú vo forme. Takisto aj tento rok sme sa presvedčili, že pomyselná latka sa každý rok dvíha hore najmä vďaka mladšej generácii.

Má len 15 a už „šliape na krk“ špičke

Pre mnohých patrilo medzi najzaujímavejšie sledovanie šprintu na 60 metrov v kategórii ženy. Tu medzi dospelými a špičkovými atlétkami štartovala aj mladá štrnásťročná Kateřina Vávrová z AC Slov. Slávia Uherské Hradište.

Finálovým časom 7,72 dokonca predstihla omnoho skúsenejšiu Danu Velďákovú. Na prvé miesto, ktoré obsadila jej sestra, nemenej známa Jana Velďáková, jej chýbali dve desatiny sekundy.

Minuloročná majsterka nesklamala

Talentovaná minuloročná majsterka Slovenska pre disciplíny 60 a 150 metrov Mária Šimlovičová opäť suverénne obhájila svoje prvenstvo v oboch disciplínach časom 8,05 a 19, 67.

Mária len nedávno začala trénovať pod jednou trénerskou taktovkou v klube AC Slov. Slávia Uherské Hradište spoločne s už spomínanou Kateřinou Vávrovou. Možno povedať, že sa tak podarilo dať dohromady najväčší slovenský a český mládežnícky atletický talent. Obe atlétky sú príkladom toho, že sa vôbec netreba obávať, čo prinesú ďalšie mladé generácie športovcov.

Student24/Monika Kusendová, ilustračné foto: webnoviny.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM