Jaroslav Dodok Šport

Prvý rok prebralo plaveckú štafetu aj mesto Prešov

Tento celý týždeň nesie názov „Týždeň pohybu“ (Európsky týždeň športu fyzických aktivít) a tak sa aj mesto Prešov rozhodlo prispieť svojím občanom k fyzickej aktivite.

V mestskej plavárni Šťuka, ktorá sídli pri ZŠ Mirka Nešpora sa to plavcami, či aj neplavcami hemžilo. Bližšie nám k tejto akcii povedal organizátor Miro Vlček s mestského úradu mesta Prešov ://** „Tento ročník je prvý pod hlavičkou Plaveckej štafety mesta Prešov. Aj predtým boli akcie podobného druhu ale pod inou značkou. Do tejto akcie sa zapája asi 16 miest na celom Slovenku.“**//

Spomenul nám aj, že za celou touto akciou je Medzinárodná organizácia kultúry a športu, ktorú podporuje Asociácia športu Slovenskej republiky. V rámci nej mali možnosť zorganizovať v prvý októbrový týždeň akciu, kde by sa mohli ľudia zapojiť do nejakej športovej aktivity. Tak sa rozhodli práve pre túto. Zapojilo sa do nej približne 440 detí zo Základných škôl a široká verejnosť, teda asi 350 ľudí. ,,Na mesto Košice, ktoré minulý rok vyhrali s počtom ľudí 1 200 nám nechýbalo veľa, keď berieme do úvahy, že ide o prvý ročník a iba jeden bazén,"

Najmladší účastník mal 6 rokov, ktorý síce viac rúčkoval ako plával ale jeho snaha sa počítala. Najstarší účastník mal 82 rokov a vekový priemer bol 50 – 60 rokov.

Hodnotil sa počet účastníkov, ako aj odplávaná vzdialenosť (25, 50 a 100 metrov). Niektorým, však taká stovka nestačila a tak si zaplávali s chuti aj viac.

student24/Marek Balčák foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM