Jaroslav Dodok Rôzne

RADY A TIPY: Ako ľahšie študovať vďaka internetu

Pri štúdiu môžu študenti použiť užitočné nástroje. Tie pomáhajú študentom nájsť diplomovky, knihy, články či organizovať študijný program. Ako na to?

Na internete existuje množstvo užitočných nástrojov určených pre študentov a univerzity. Najviac rozšírené sú nástroje a služby spoločnosti Google, ktoré študentom pomáhajú hľadať informácie, zdieľať a spolupracovať na úlohách a projektoch či organizovať si študijný program.

Študovňa, či Knihy Google[/size][/co­lor]

Nástroje ako Študovňa Google, zdieľané dokumenty, či Google+ môžu pomôcť študentom, školám a univerzitám dosahovať vyššiu efektivitu a lepšie študijné výsledky.

Peter Fecko, mediálny zástupca Google na Slovensku, hovorí://** "Medzi obľúbené nástroje pre študentov patrí aj Študovňa Google (angl. Google Scholar) ako miesto, kde nájdu články, diplomovky, knihy či citácie od akademických autorov z univerzít a iných zdrojov, čo študentom uľahčuje zháňanie akademickej literatúry. Skúste si vyhľadať knižku cez špecializovaný vyhľadávač Knihy Google (angl. Google Books), ktoré predstavujú užitočný zdroj informácií o miliónoch kníh z celého sveta. Stačí zadať kľúčové slová a Google vám zobrazí relevantné tituly aj s ich recenziami a linkami na e-kníhkupectvá, kde je možné si ich kúpiť. Niektoré knižky – na ktoré sa nevzťahuje autorské právo – si je dokonca možné stiahnuť aj do počítača,” **//radí Fecko.

Často používaným nástrojom je aj automatický prekladač, ktorý pracuje na princípe štatistického prekladu bez ľudského zásahu. Momentálne dokáže prekladať 65 jazykov vrátane slovenčiny a dokáže preložiť aj celé učebné texty z cudzieho jazyka.

Pomocnú ruku vie dať aj Facebook[/size][/co­lor]

Najväčšia sociálna sieť je pre študentov väčšinou najjednoduchší spôsob ako si počas štúdia pomôcť. Najpopulárnejšie je zdielanie zaujímavých a prospešných stránok pre študentov. Facebook však študentom pomáha aj inak – kde inde by ste našli desiatky, či stovky testov, či ich správne riešenia? Práve na tejto sociálnej sieti a to vďaka tomu, že študenti si tieto informácie a dokumenty vedia veľmi rýchlo šíriť prostredníctvom Facebook stránok, či vlastných školských skupín.

Študentom pomáhajú aj rôzne aplikácie, ktoré im uľahčia štúdium v oblasti fyziky, či informatiky. Populárne sú aj aplikácie, vďaka ktorým sa školáci zlepšia v oblasti manažovania vlastných financií.

Učiť sa jazyk na internete novinka nie je[/size][/color]

Slúžia k tomu viaceré vzdelávacie stránky, ktoré ponúkajú zvukové nahrávky, testy, články, či pomocou cvičení pomôžu mladým ľuďom v oblasti gramatiky. Nesmieme zabúdať ani na medzinárodné konferenčné hovory, prostredníctvom ktorých si študenti vedia vylepšiť výslovnosť a zdatnosť komunikovať v cudzom jazyku.

Internet pomáha študentom nielen vo forme vzdelávania, ale taktiež aj v hľadaní svojho zamestnania, či brigády. Problémom mnohých študentov však aj naďalej ostáva, že nedokážu efektívne časovo využívať takúto veľkú ponuku internetových služieb.

student24/teraz.sk foto: tasr/mladiinfo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM