Kornel Kubík Rôzne

REBRÍČEK: Najlepšie vzdelávanie je v Južnej Kórei. Ako dopadlo Slovensko?

Najlepší systém vzdelávania na svete je v Južnej Kórei. Vyplýva to z výsledkov porovnaní vybraných krajín zverejnených portálom britskej vysielacej stanice BBC.

Ilustračný obrázok k článku REBRÍČEK: Najlepšie vzdelávanie je v Južnej Kórei. Ako dopadlo Slovensko?
Zdroj: Webnoviny.sk

Rebríček 40 krajín odhalil, že lídrami vo vzdelávaní sú vyspelé východoázijské krajiny. Za Južnou Kóreou sa totiž umiestnili Japonsko, Singapur a Hongkong. Až za nimi sa ocitol predchádzajúci líder Fínsko. Krajinou s druhým najlepším systémom vzdelávania v Európe sa stala Británia, ktorá tak skončila celkovo šiesta, hneď za Fínmi.

Slovensko za Českom aj Maďarskom

Do prvej desiatky sa spomedzi krajín starého kontinentu dostali ešte aj Poliaci a predbehli tak Nemecko, Dánsko či USA. Medzi najlepšou dvadsiatkou sa ocitlo aj Česko, ktoré tak predstihlo v poradí 20. hodnotené Švajčiarsko. Maďarsko sa umiestnilo na 22. mieste, Rakúšania o štyri pozície nižšie a Slovensko skončilo hneď za nimi na 27. mieste.

Najhoršie obstála Južná Amerika

Najslabší výsledok spomedzi európskych krajín zaznamenalo Grécko (33.), no najhoršie obstáli juhoamerické krajiny. Kolumbia, Brazília a Argentína sa totiž ocitli iba tesne pred poslednou Indonéziou.

Spoločnosť Pearson rebríček vytvorila na základe kombinácie výsledkov medzinárodných testov a údajov zo vzdelávacích systémov. Rozhodujúcim bol pomer poznávacích schopností študentov a ich dosiahnuté vzdelanie. Kompletný rebríček je zverejnený na stránke http://thelearningcurve.pearson.com/…ndex-ranking.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM