Jaroslav Dodok Zábava

REBRÍČEK TOP 10: Pozrite si najlepšie pesničky leta 2013

Zožali úspech na celom svete a očarili aj slovenských fanúšikov. Vďaka svojej popularite sa stali najhranejšími a preto si našli miesto v našom najnovšom rebríčku. Predstavujeme vám 10 najúspešnejších skladieb roku 2013.

Ilustračný obrázok k článku REBRÍČEK TOP 10: Pozrite si najlepšie pesničky leta 2013
Zdroj: Dnes24.sk

10. Taylor Swift – I Knew You Were Trouble

Country-popová speváčka sa umiestnila v našom rebríčku so skladbou I Knew You Were Trouble z dlho očakávaného štúdiového albumu Red. Rádiá zaujala na toľko, že sa niekoľko mesiacov držala aj v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100.

9. Pink – Just Give Me A Reason

Táto pieseň hneď po vydaní zaznamenala mimoriadny úspech. Zabodovala vo viac ako 20 krajinách a za päť mesiacov si „nazbierala“ cez 175 miliónov prehratí na Youtube.

8. Daft Punk – Get Lucky

Singel „Get Lucky“ upútal fanúšikov ešte pred svojim oficiálnym predstavením v televíznych reklamách vo vysielaní Saturday Night Liv. Disco pieseň o štastí prerazila na hudobnej scéne okamžite. Za tri dni sa autorom podarilo predať až 38.887 kópii.

7. Arash – She Makes Me Go

Iránsky spevák sa v minulosti preslávil hlavne skladbami Boro Boro či Tike Tike Kardi. Ak ste fanúšikom tohto hudobníka, určite viete, že v júli roku 2009 vystupoval aj na Slovensku, keď navštívil festival na Zemplínskej šírave. Tentokrát sa presadil klipom She Makes Me Go.

6. Macklemore & Ryan Lewis – Can't Hold Us

Tento song určite netreba nikomu predstavovať. Ben Haggerty známy ako Macklemore je americký rapper a hudobník. Hudbu začal tvoriť nezávisle v roku 2000 a v súčasnosti spolupracuje s producentom Ryanom Lewisom. Spolu sa podielali na tvorbe Can´t Hold Us, vďaka čomu sa dostali na 1. miesto v Billboard Hot 100.

5. DJ Antoine – Bella Vita

„Bella vita“ znamená v taliančine krásny život. Ten má určite aj producent DJ Antoine, ktorý tvorí už niekoľko rokov skutočne veľmi kvalitnú hudbu.

4. David Guetta – Play Hard

Francúzsky dídžej sa pred pár rokmi predstavil aj v Inchebe v Bratislave. Tým si určite získal veľké množstvo nových fanúšikov, keďže sa v našom TOP rebríčku najobľúbenejších pesničiek objavil aj minulý rok. Vtedy s piesňou Turn Me On obsadil na niekoľko týždňov takmer všetky slovenské rádiá. Dnes nechýba na letných diskotékach a so skladbou Play Hard valcuje i tohtoročné hitparády.

3. Passenger – Let Her Go

Niekto by sa možno pýtal, kto alebo čo Passenger vlastne je. Ide o britskú pop-rockovo-alternatívnu kapela, ktorá vznikla v roku 2003. Na Slovensku je menej známa hlavne kvôli tomu, že svoj prvý album vydala až v roku 2007 a o 2 roky sa Passenger rozpadli. Na jej čele stál spevák Mike Rosenberg. Ak vás zaujíma ako vznikla skladba Let Her Go, oplatí sa vygoogliť.

2. Avicii ft. Aloe Blacc – Wake Me Up

Blížime sa k najvyším priečkam nášho rebríčku a fanúšikovia by nám darovali veľkú vlnku kritiky, ak by sme zabudli predstaviť pieseň Wake Me Up. V hitparádach slovenských rádií sa drží na tretej priečke, avšak kvôli svojej energickosti sme sa rozhodli venovať jej druhé miesto.

1. Majk Spirit ft. Celeste Buckingham – I Was Wrong

Náš tohtoročný víťaz si odniesol prvú priečku skutočne zaslúžene. A to hlavne preto, že slovenská hudobná scéna zaspala a na letnú sezónu si pre svojich fanúšikov takmer nič kvalitné nepripravila. Za to dvaja najvýraznejší a zároveň najúspešnejší interpreti na aktuálnej domácej hudobnej scéne 2.júna s nadšením predstavili svoj klip I was Wrong, ktorý točili až v Kalifornii. Za dva mesiace dosiahli na Youtube takmer 2 milióny videní a získali si tak srdcia nielen slovenských a českých fanúšikov.

Špeciálne miesto: KALI A PETER PANN – Užívam si to

Produkcia Peter Pann a Dušan Krajčovič vzbudzuje na hudobnej scéne dnes už veľký rešpekt. A ten dáva naša redakcia aj klipu Užívam si to, ktorý sa ešte pred tromi týždňami držal na prvých priečkach slovenských hitparád.

Do nášho rebríčka sa nedostalo ešte veľa dobrých piesní, preto ak vám TOP 10-tka nestačila, pridávame aj pár ďalších obľúbených singlov: Fergie ft. Q-Tip & GoonRock, A Little Party Never Killed Nobody (All We Got), The Script Millionairs

Pozrite si aj prehľad 10 najkrajších destinácii sveta! TU

REBRÍČEK TOP 10: Pozrite si najlepšie pesničky leta 2013
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM