Rastislav Búgel Od Vás

Recepty na horúce leto: Takto si vyrobíte zmrzlinu...

Pomôžeme vám vyriešiť peklo na zemi v podobe prehriateho bytu alebo kancelárie. Rodina sa poteší a vy vyskúšate dačo nové. Spolu si vyrobíme výborné mrazené maškrty.

Dodržiavať pitný režim počas horúčav je už vec samozrejmá. Príznaky možnej dehydratácie alebo úpalu nie sú prijemným zážitkom. Keď už do seba lejeme hektolitre tekutín, vyhýbame sa priamemu slnku, tak ako prežijeme sparný deň bez ujmy na zdravý? Spríjemnime si leto a osviežme sa domácou zmrzlinou alebo dreňou. Prinášame vám zopár osvedčených receptov na mrazené dobroty. ;)

Jahodová zmrzlina  500 g jahôd 1 banán práškový cukor 200 ml mlieka/smotany

Prípravu obľúbenej jahodovej pochúťky zvládne naozaj každý. Banán olúpeme, nakrájame na kúsky a spolu s jahodami vložíme do nádoby. Ovocie posypeme lyžicou cukru a dáme na pár hodín do mrazničky. Počas mrazenia niekoľkokrát premiešame (aby sa jahody nezlepili a dali sa pekne rozmixovať ;) ). Keď nám to všetko pekne premrzlo, zmes rozmixujeme na jemnú ovocnú drť. Prilejeme trošku mlieka/smotany a podľa chuti prisladíme. Naša budúca zmrzlina by teraz mala mať redšiu konzistenciu. Dáme do mrazničky a občas premiešame (približne raz za hodinu). Pokiaľ by sme zmrzlinu nepremiešavali, jednotlivé vrstvy by sa oddelili a verte, že by to veru moc jedlé nebolo ;)

Pridáme aj zopár ďalších osvedčených tipov pre nás menej šikovných.

Ovocná dreň

Vaše obľúbené (prebytočné) ovocie poriadne umyjeme, nakrájame na kúsky a rozmixujeme na hrubšiu drť. Podľa chuti pridáme cukor poprípade kvapku citrónovej šťavy. Dáme do nádoby a necháme zamraziť. Na tejto mňamke veru nemáte čo pokaziť. ;)

Jogurtová klasika

Kto by dnes nepoznal niekdajšiu letnú špecialitku? Vyberieme si obľúbený jogurt a cez viečko prepichneme kávovú lyžičku. Dáme do mrazničky. (pozor na extrémne topenie tohto „nanuku“) ;)

Výroba vlastnej zmrzliny a nanukov má jednu nespornú výhodu. Poriadne zamestnáte prázdninujúcich potomkov. ;)

**O tom, že si na kúpalisku konečne môžete oddýchnuť sme písali **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.136537_Ni­trianske-kupalisko-je-otvorene!]v tomto článku![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM