Jaroslav Dodok Univerzity

Rozbehnúť vysokú školu za dva mesiace bolo veľmi náročné

Pedagógovia, študenti a budúci študenti Akadémie médií, vysokej školy mediálnej a marketingovej komunikácie sa dnes zišli na jej historicky prvom Dni otvorených dverí v sídle školy v budove Slovenského syndikátu novinárov (SSN) v Bratislave.

„Chápem to ako taký impulz pre študentov, aj pre nás, aby sme si vyšpecifikovali predstavy o tom, ako budeme fungovať v plnom režime. Za dva mesiace rozbehnúť školu bolo veľmi náročné, až kritické,“ komentoval debaty počas dnešného podujatia Martin Šmatlák, ktorý je v škole odborným garantom programu marketingová komunikácia.

Návštevníci dnešného otvoreného dňa sa v priestoroch SSN mohli stretnúť s pedagógmi Martinom Šmatlákom, Petrom Valčekom, novinárskymi legendami Jánom Fülem či Mariánom Leškom, hercami, s Igorom Adamcom si dokonca mohli skúsiť nakrútiť na kameru vlastné interview.

[blockquote]// „Nie sme školou, ktorá predáva diplomy,“// s hrdosťou vyhlásil riaditeľ akadémie Füle.[/blockquote]

Dodal, že školné je baťovských 999 eur za semester a štúdium je jednoznačne orientované na prax. Samotná škola pripravuje vlastné mediálne aktivity, na ktorých by sa mali spolupodieľať vyučujúci a študenti.

Štátny súhlas na vykonávanie štúdia dostala akadémia v auguste 2011. „Potom sme veľmi rýchlo spravili podmienky na prijatie, nemohli sme prijímacie skúšky avizovať skôr, ako sme dostali štátny súhlas. Museli sme nechať nejaký čas na to, aby sa ľudia mohli na prijímačky prihlásiť. Zhruba dva mesiace po získaní štátneho súhlasu sme začali učiť,“ spomína Šmatlák, ktorý prvé obdobie školy označil pracovne ako „nultý“ ročník.

Tento rok by už škola mala fungovať v štandardnom režime, čo znamená prijať maximálne 60 študentov v dvoch študijných odboroch, masmediálnej a marketingovej komunikácii. „Myslím, že prvý školský rok ukázal, že škola má potenciál, má okolo seba ľudí, ktorí jej chcú pomôcť, ktorí na nej chcú učiť. Že by mohol byť dostatočný počet záujemcov o štúdium, že má lídra, ktorý je schopný to viesť, teda Jána Füleho a zázemie v SSN,“ dodal Šmatlák s tým, že prihlášku na školu je možné poslať do konca marca a samotné prijímačky budú v júni.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM