
Rýchlovka, dobrá ako víno: Ľahké pórové valčeky so šunkou
Niekedy naozaj nie je čas na rozsiahle a dlhé varenie, zvlášť, keď návšteva stojí pred dverami. Toto dokážete stihnúť, kým dopijú aperitív :)
Rýchlovka, dobrá ako víno: Ľahké pórové valčeky so šunkou
Niekedy naozaj nie je čas na rozsiahle a dlhé varenie, zvlášť, keď návšteva stojí pred dverami. Toto dokážete stihnúť, kým dopijú aperitív :)

Potrebujeme:
- 1 pór,
- 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky K-Classic,
- 250 g kyslej smotany alebo biely jogurt (ale kvalitný),
- 150 g mozzarelly,
- 2 žĺtky, soľ
(Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)
Postup:
Pór si nakrájame na asi 10 cm kúsky a prevaríme ich v osolenej vode. Prekrojíme pozdĺžne a postupne podľa vrstiev ich rozoberieme.
Robíme to preto, aby sme medzi ne vkladali plátky šunky a tak to spolu zrolujeme späť do pôvodného tvaru.
Smotanu zmiešame so žĺtkami, dochutíme, zmesou zalejeme póry a na vrch dáme nastrúhanú mozzarellu.
Zapečieme asi pol hodinu na 200 stupňoch Celzia. Cieľom je, aby bol povrch krásne ružový. Alebo namiesto póru skúste špargľu, určite to bude chutiť tiež vynikajúco.
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
- Rýchlejšie, vyššie, silnejšie?
- Ako čo najlepšie napísať sloh zo slovenčiny? Prečítajte si rady pre maturantov
- Valentínsky ples gymnazistov
- TOP 10 najinteligentnejších ľudí sveta: Sú medzi nimi aj deti
- 7 osvedčených spôsobov, ako si zlepšiť pamäť a učiť sa rýchlejšie
- 8 trikov, ako sa naučiť po anglicky bez bifľovania sa slovíčok a gramatiky
- Marec - mesiac knihy
- FEJTÓN. Spomienky na maturitu: Aj malé meškanie môže niekedy spôsobiť veľké problémy
- Rady pre maturantov, ako správne napísať sloh vo všetkým žánroch
- Prax v porovnaní s teóriou: Študenti v tom majú jasný názor