Jaroslav Dodok Životný štýl

Rytmus proti drogám

V Banskej Bystrici sa v pondelok 5. marca na Námestí SNP uskutočnil koncert z názvom Už toho bolo dosť - Slovensko proti drogám. Na pódiu vystúpil Rytmus, speváčky Twiins a Salco.

Projekt, ktorý sa zameriava na drogy, alkohol a cigarety sa počas posledných dní dostal do najväčších slovenských miest. Turné hudobníkov odštartovalo v štvrtok 1. marca v Trnave, potom sa koncert uskutočnil v Bratislave, v Žiline a dnes aj v Banskej Bystrici.

Koncert sa prerušil

Ako prvý sa na pódiu predstavil spevák zo skupiny Salco, po ňom vystúpili Twiins, ktoré predstavili svoju tvorbu a publikum sa snažili rozhýbať. Po niekoľkých veľmi dobre odspievaných pesničkách sa však vystúpenie náhle prerušilo. Dôvodom bol výpadok elektriky, ktorý zapríčinil odchod speváčok a ticho na pódiu. Organizátori sa snažili upokojiť fanúšikov a naspäť spojazdniť hudobnú techniku. Nahodenie im trvalo približne 10 minút, počas ktorých sa snažili pokrikmi nabudiť publikum na príchod hlavnej hviezdy večera – Rytmusa.

Patrik Vrbovský (Rytmus) prišiel na pódium vo veľkom štýle a sprevádzali ho pokriky fanúšikov. Odspieval niekoľko najznámejších pesničiek, napríklad aj Príbeh. Pomedzi jednotlivé skladby sa prihováral mladým, ktorým rozprával o drogách a varoval ich pred ich užívaním. ,, Drogy, alkohol, cigarety nie sú dobré veci, ktoré by ste mali užívať. Snažte sa byť úspešnými, venujte sa hudbe, tancujte, študujte, " povedal Rytmus.

Koncert bol súčasť politickej kampane

Nie jedného fanúšika po príchode zaskočil pohľad na pódium. Bol tam totiž zavesený názov politickej strany o rozmeroch približne 10 × 3.// ,, Prišiel som na koncert Patrika, chcel som ho vidieť, počuť, zabaviť sa a zažiť super atmosféru. To som ale nevedel, že za tak dobrým koncertom stojí jedna nemenovaná politická strana. Hudobníci ma sklamali, že sa nechali kúpiť, "// povedal Tomáš, jeden z fanúšikov.

,,Dalo sa očakávať, že organizátorom bude politická strana, ktorá tu bude rozhadzovať tričká, letáčiky, hovoriť o spravodlivosti a vyzývať k tomu, aby všetci volili len ju, " vyjadrila sa ďalšia fanúšička. Niektorí hneď ako zistili, že ide o politickú kampaň, z námestia odišli.

Foto + text: ddk

rytmus
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM