Kornel Kubík Rôzne

Šanca pre stredoškolákov: Môžu získať štipendiá na prestížnych zahraničných školách

Medzinárodná sieť stredných škôl United World Colleges (UWC) ponúka slovenským stredoškolákom možnosť získať štipendium na zahraničných školách v Severnej Amerike, Európe a v Ázii. Dvojročné štúdium na prestížnych školách končí záverečnou záverečnou skúškou, ktorú akceptujú univerzity celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre stredoškolákov: Môžu získať štipendiá na prestížnych zahraničných školách
Zdroj: Webnoviny.sk

„Štúdium je dvojročné a okrem kvalitného vzdelania umožňuje štipendistom rozvoj ich charakterových a hodnotových vlastností. V tomto roku vďaka UWC a finančnej podpore neziskovej organizácie LEAF získa štipendium sedem študentov,“ uviedol Marcel Mikolášik z UWC Slovakia. Novinkou je štipendium pre študentov zo znevýhodnených pomerov, ktoré bude udelené vďaka nadácii VELUX.

O štipendium na štúdium v školských rokoch 2014/2015 a 2015/2016 sa môžu uchádzať študenti druhého a tretieho ročníka gymnázií a stredných škôl mladší ako 18 rokov s výborným prospechom a so zvládnutými základmi anglického jazyka. Vítaní sú uchádzači, ktorí majú ambíciu zúročiť v neskoršej budúcnosti svoje zahraničné vzdelanie a pracovné skúsenosti na Slovensku.

K dispozícií je osem miest na školách so sídlom v USA, Kanade, Nemecku, Taliansku, Holandsku, Walese, Arménsku a v Bosne a Hercegovine. „Štipendiá sa v závislosti od finančných možností rodičov študenta udeľujú vo výške pokrývajúcej časť alebo všetky náklady na školné, ubytovanie a stravovanie, nákup kníh a učebných pomôcok,“ spresnil Marián Zachar z neziskovej organizácie LEAF. Dvojročné štúdium na prestížnych školách siete UWC končí medzinárodne uznávanou záverečnou skúškou International Baccalaureate, ktorú akceptujú univerzity celého sveta.

Pre uchádzačov zo znevýhodnených pomerov je pripravené špeciálne štipendium UWC Young Change Makers Programme, ktoré zahŕňa dodatočnú podporu a asistenciu tak, aby ani hmotná núdza či mimoriadna rodinná situácia talentovaným stredoškolákom nebránila získať prístup k jedinečnému UWC vzdelaniu.

Vyplnenú prihlášku s prílohami je potrebné zaslať najneskôr do 14. februára 2014. Bližšie informácie o ďalších kritériách pre uchádzačov o štipendium, štúdiu, jednotlivých školách, ako aj všetky potrebné prihlasovacie formuláre sú dostupné na stránke www.uwc.sk.

Chcete sa aj vy stať tvorcom nášho spravodajstva? Máte záujem pripravovať rozhovory, zúčastňovať sa inšpiratívnych podujatí a nahliadnuť do zákulisia školstva? Napíšte nám na: student@global24.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM