Rôzne

Šanca pre vysokoškolákov: Takmer 200 z vás môže získať prax vo firmách

Vysokoškoláci aj tento rok môžu získať potrebnú prax už počas štúdia, a to cez národný projekt "Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti". Šancu zapojiť sa má takmer 200 študentov.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre vysokoškolákov: Takmer 200 z vás môže získať prax vo firmách
Zdroj: TASR

„Je dobré, keď každý študent, ktorý sa chce dôkladne pripraviť na svoju budúcu kariéru, využije už počas štúdia možnosti spoznať reálnu podnikovú prax, a teda napríklad aj výrobné procesy priamo v podnikoch a zároveň nadviaže potrebné kontakty,“ uviedla hlavná odborná garantka národného projektu Helga Jančovičová.

V minulom roku sa do projektu zapojilo 174 študentov. Na 91 podnikových exkurziách, ako krátkodobej forme praxe, sa doposiaľ zúčastnilo viac ako 2700 študentov.

V spolupráci s podnikmi sa zároveň pripravuje na jar i otvorenie vzdelávacích centier, ktoré budú slúžiť pre praktickú prípravu nedostatkových povolaní a v ktorých cielene získa približne 300 študentov potrebnú kvalifikáciu pre prax. Podrobnejšie informácie o jednotlivých podujatiach, ako aj o národnom projekte môžu záujemcovia nájsť na webovej stránke www.vysokoskolacidopraxe.sk.

Cieľom národného projektu je posilnenie prepojenia vysokých škôl s podnikovou sférou tak, aby absolventi vysokých škôl mohli nadobudnuté kompetencie využiť v podnikovej praxi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM