Jaroslav Dodok Rôzne

Školám pribudne nová výpočtová technika

Školy na Slovensku budú o pár mesiacov technicky lepšie vybavené. Ministerstvo školstva na čele s Dušanom Čaplovičom chce lepšie využiť eurofondy, za ktoré plánuje nakúpiť novú výpočtovú techniku za viac ako 12,5 milióna eur.

Na školách pribudne 5 000 počítačov a 3 800 noteboo­kov[/size][/co­lor]

Z eurofondov sa plánuje nakúpiť počas štyroch rokov 5 000 počítačov a monitorov, 3 800 notebookov, 3 100 interak­tívnych tabúľ a ďalší hardvér s príslušným softvérovým vybavením. Ministerstvo školstva vyberie troch účastníkov, ktorí počas 48 mesiacov dodajú školám potrebné množstvo výpočtovej techniky. Financie na nákup počítačov získa rezort školstva zo štátneho rozpočtu a najmä z prostriedkov Európskej únie. Presnejšie ide o operačný program s názvom Výskum a vývoj a Vzdelávanie.

Ohlasy sú zatiaľ pozitívne[/si­ze][/color]

Pre mnohé základné a stredné školy bude táto pomoc zo strany rezortu školstva veľmi užitočná. O tejto výraznej ponuke, ktorá sa dotkne mnohých škôl na Slovensku sa vyjadrujú zatiaľ všetci pozitívne.** „Ministerstvo školstva plánuje nákup počítačovej techniky pre základné a stredné školy, ktoré to potrebujú. Každá škola, ktorá dostane novú výpočtovú techniku bude pre svojich žiakov znovu lepšie vybavená,“ **povedala riaditeľka Základnej školy na Mierovej ulici vo Svite Luďa Szabová.

Nová výpočtová technika bude slúžiť najmä žiakom základných a študentom stredných škôl.** „Nové vybavenie v počítačových miestnostiach vždy poteší, najmä pri vyučovaní. Myslím si, že každá trieda by mala byť vybavená aj interaktívnou tabuľou, ktorá spestruje celú výučby a je veľmi pomocná,“** povedal na margo plánu rezortu školstva žiak základnej školy vo Svite Matúš Orolín.

student24/Simona Ivančáková foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM